Betaald parkeren binnenstad 20 februari weer van kracht

17-02-2015 De problemen met de software van de parkeerautomaten in de binnenstad zijn opgelost. De parkeerautomaten functioneren weer naar behoren. Dit houdt in dat bezoekers van de binnenstad met ingang van vrijdag 20 februari 2015 weer een kaartje moeten kopen voor een parkeerplaats voor hun auto.

De beperkte verlichting van het toetsenbord van enkele automaten in de avonduren blijft een punt van aandacht. Om die reden geldt betaald parkeren tijdelijk tot 18.00 uur 's avonds in de periode van 20 februari tot 30 maart 2015.

Softwareproblemen

De afgelopen periode heeft de leverancier van de automaten gewerkt aan de oplossing van de softwareproblemen. Dit heeft veel tijd gekost, omdat de automaten kampten met verschillende technische problemen. De automaten zijn de afgelopen tijd uitgebreid getest door de gemeente. Nu de automaten weer goed functioneren, is het betaald parkeren in de binnenstad met ingang van vrijdag 20 februari weer van kracht. Er kan zowel met contant geld als met pinpas betaald worden bij de parkeerautomaten. Wethouder Meijering: "Ik ben blij dat alle problemen eindelijk verholpen zijn en de parkeerautomaten weer naar behoren functioneren. We houden uiteraard de komende tijd goed in de gaten of de apparaten storingsvrij blijven. Daarnaast werken we aan een adequate oplossing voor de verlichting van het toetsenbord bij enkele automaten."

Vergunninghouders

De gemeente erkent dat de vergunninghouders hinder ondervonden hebben van het gratis parkeren in de binnenstad. Alle vergunninghouders worden gecompenseerd over een periode van drie maanden. Zij worden per brief geinformeerd over de compensatie.

Communicatie bezoekers binnenstad

Op de parkeerautomaten staat vanaf donderdag 19 februari met een sticker aangegeven dat het betaald parkeren weer van kracht is. Ook worden automobilisten via een informatiepaneel aan de Flevoweg hierover geinformeerd. Daarnaast informeert de gemeente de parkeerders vanaf 18 februari via een bericht achter de ruitenwisser. Ook op de gemeentepagina in Kampen.nl en de website is te lezen dat het betaald parkeren weer ingevoerd wordt.

Handhaving

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 februari wordt er nog soepel omgegaan met de handhaving van het parkeerregime. Vanaf maandag 23 februari wordt er weer gewoon gehandhaafd.

Achtergrond

Half december 2014 besloot de gemeente Kampen om tijdelijk geen parkeergelden te heffen, vanwege de technische problemen. Er zat overgevoeligheid bij toetsen en sensoren in de parkeerautomaten, waardoor er problemen ontstonden bij het doen van transacties bij de parkeerautomaten. Zo werden bijvoorbeeld verkeerde bedragen getoond en werden tickets zonder acceptatie geprint.