Celltrion Healthcare: uit gegevens blijkt dat 's werelds eerste door het EMA goedgekeurde biosimilaire monoklonale antilichaam Remsima in een periode van vijf jaar de kosten van behandeling van de ziekte van Crohn kan verminderen

Celltrion Healthcare: uit gegevens blijkt dat 's werelds eerste, door het EMA?goedgekeurde biosimilaire monoklonale antilichaam, Remsima(TM), in een periode van vijf jaar de kosten van behandeling van de ziekte van Crohn...

Kostenbesparingen kunnen bijdragen aan verbeterde toegang van patienten tot levensveranderende behandeling

BARCELONA, Spanje - (Business Wire)

Celltrion Healthcare: uit gegevens blijkt dat 's werelds eerste, door het EMA goedgekeurde biosimilaire monoklonale antilichaam, Remsima(TM), in een periode van vijf jaar de kosten van behandeling van de ziekte van Crohn kan verminderen tot EUR 336 miljoen ^1

Celltrion Healthcare heeft vandaag gegevens bekend gemaakt over de aantoonbare besparingen die bereikt kunnen worden in de gezondheidszorg door het gebruik van Remsima(TM) (CT-P13), een biosimilair monoklonaal antilichaam met de naam infliximab, voor de behandeling van patienten met de ziekte van Crohn (CD) in Frankrijk, Italie en het VK.^1 Uit de budget-impactanalyse, gepresenteerd op het 10^e jaarlijkse congres van de European Crohn's and Colitis Organisation (ECCO) in Barcelona, Spanje, blijkt dat in geteste scenario's voor prijskortingen in de drie landen, in vijf jaar bedragen van EUR 76 miljoen tot EUR 336 miljoen zijn uitgespaard^1 .

Biosimilaire geneesmiddelen kunnen potentieel zorgen voor aanzienlijke kostenbesparingen in de gezondheidsdiensten,^1 met name omdat ze vaak worden gebruikt voor de behandeling van langdurige aandoeningen. Samen met colitis ulcerosa is CD verantwoordelijk voor aanzienlijke kosten in de gezondheidszorg en de samenleving.^2 Eerder onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van biosimilaire monoklonale antilichamen (mAbs) naar verwachting besparingen zal geven varierend van EUR 1,8 tot EUR 20,4 miljard tussen 2007 en 2020.^3 De samenvatting concludeert dat met de invoering van het biosimilaire geneesmiddel infliximab als behandelingsoptie voor patienten met CD aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden bereikt.

"De vandaag gepresenteerde gegevens tonen de duidelijke kostenbesparingen die kunnen worden gerealiseerd door de invoering van Remsima(TM) voor de behandeling van de ziekte van Crohn. Remsima(TM) kan artsen een alternatief bieden voor andere behandelingen met anti-tumor necrosefactor. De besparing met Remsima(TM) zal ertoe bijdragen dat meer patienten toegang hebben tot deze behandeling, en kan betekenen dat ze dit medicijn in een vroeger stadium van hun ziekte kunnen ontvangen," aldus dr. Alex Kudrin, Vice President bij Celltrion, Inc.

Remsima(TM) is een biosimilair geneesmiddel van het biologische medicijn Remicade (infliximab), van het referentiemedicijnproduct (RMP). Het is een anti-tumor necrosefactor (anti-TNF) mAb die ontsteking vermindert en andere symptomen van de ziekten waarvoor het wordt voorgeschreven verbetert.^4 Klinische studies hebben de vergelijkbaarheid van Remsima(TM) met het RMP hiervan aangetoond in termen van kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid.^5

Dr. Stanley Hong, President van Celltrion Healthcare, zei: "Wij verbinden ons ertoe bij te dragen dat patienten toegang hebben tot geneesmiddelen wereldwijd. Door het ontwikkelen van Remsima(TM) voorzien we artsen van een extra medicijnkeuze voor de behandeling van personen met auto-immuunziekten."

--- Einde---

Noten voor de redactie

* Inflammatoire darmziekte (ziekte van Crohn en colitis ulcerosa) treft meer dan 2,2 miljoen mensen in Europa^5 * Biosimilaire geneesmiddelen worden streng beoordeeld in het laboratorium en klinische proeven om de soortgelijke aard in termen van kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid van het biosimilaire geneesmiddel en het goedgekeurde referentiemedicijnproduct hiervan te tonen^6 * Een referentiemedicijnproduct is een erkend biologisch geneesmiddel dat dezelfde werkzame stof als het biosimilaire geneesmiddel bevat.^6

Over de budget-impactanalyse over een periode van vijf jaar ^1

De budget-impactanalyse over vijf jaar bekeek drie verschillende scenario's om de mogelijke situaties te evalueren die zich kunnen voordoen met de invoering van Remsima(TM) in Frankrijk, Italie en het Verenigd Koninkrijk. Het model is gebaseerd op het aantal patienten van het bevolkingstotaal dat in aanmerking komt voor behandeling met infliximab, waarbij rekening is gehouden met de jaarlijkse bevolkingsgroei en de prevalentie van CD in Frankrijk, Italie en het Verenigd Koninkrijk. De analyse werd uitgevoerd op basis van de veronderstelling dat de patientenaantallen die infliximab krijgen in 2019 niet zouden veranderen.

Over Remsima(TM)

Remsima(TM) is een biosimilair van infliximab, een anti-TNF mAb dat wordt gebruikt als anti-inflammatoir geneesmiddel bij de behandeling van acht autoimmuunziekten. Remsima(TM) heeft in september 2013 toestemming gekregen van het EMA om op de markt te worden verhandeld. Remsima(TM) zal in Europa worden gelanceerd op 25 februari.

Over Celltrion Healthcare

Celltrion Healthcare is een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op het leveren van betaalbaardere geavanceerde therapieen voor patienten. Celltrion Healthcare voert wereldwijde marketing, verkoop en distributie uit van biologische geneesmiddelen ontwikkeld door Celltrion, Inc. via een uitgebreid wereldwijd netwerk dat meer dan 120 verschillende landen bestrijkt, waaronder zowel ontwikkelde als opkomende markten. De producten van Celltrion Healthcare worden gefabriceerd in state-of-the-art faciliteiten voor zoogdiercelcultuur, ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de Amerikaanse cGMP-normen van de FDA en de GMP-normen van het EMA. Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.celltrionhealthcare.com/

^1 European Commission. What you need to know about biosimilar medicinal products. Beschikbaar op: http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/healthcare/files/docs/biosimilars_report_en.pdf [Laatst geopend in februari 2015].

^2 Burisch J, et al. The burden of inflammatory bowel disease in Europe. Journal of Crohn's and Colitis (2013)7,322-337.

^3 Saving money in the European healthcare systems with biosimilars. GaBI Journal. 2012;1(3-4).120-6. Beschikbaar op: http://gabi-journal.net/saving-money-in-the-european-healthcare-systems-with-biosimilars.html#R13 [Laatst geopend in februari 2015].

^4 European Medicines Agency (EMA). Remsima. Beschikbaar op http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/human/002576/WC500150872.pdf. [Laatst geopend in februari 2015].

^5 European Federation of Crohn's & Ulcerative Colitis Associations. What is IBD? Beschikbaar op: http://www.efcca.org/index.php/about-efcca/what-are-ibd. [Laatst geopend in februari 2015]

^6 European Medicines Agency(EMA). Questions and answers on biosimilar medicines (similar biological medicinal products). Beschikbaar op: http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Medicine_QA/2009/12/WC500020062.pdf. [Laatst geopend in februari 2015].

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Hanover Communications

Jennifer Garratt

jgarratt@hanovercomms.com

+44 7979 603 236

of

Francesca Brown

fbrown@hanovercomms.com

+44 7930 364 359

Zie het origineel.