Warid Telecom biedt als eerste 4G-microcelsystemen voor de levering van betrouwbare mobiele dekking en capaciteit voor bedrijven en consumenten in Pakistan

Warid Telecom biedt als eerste 4G microcelsystemen voor de levering van betrouwbare mobiele dekking en capaciteit voor bedrijven en consumenten in Pakistan

SpiderCloud Wireless en Emtel Communications werken samen om schaalbare microcelsystemen met hoge capaciteit in Pakistan te lanceren.

SAN JOSE, Californie, VS - (Business Wire)

SpiderCloud Wireless, Inc., de toonaangevende leverancier van schaalbare microcelsystemen, kondigde vandaag aan dat Warid Telecom, een aanbieder van mobiele 4G in Pakistan, tezamen met Emtel Communications als systeemintegrator, begonnen is met de implementatie van schaalbare microcelsystemen voor SpiderCloud Wireless om bedrijven en consumenten in de grote steden van Pakistan de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van betrouwbare 4G mobiele dekking en capaciteit, zowel binnenhuis als in openbare ruimtes.

De eerste implementaties zijn gericht op honderden verschillende locaties in de grote steden van Pakistan en de 4G-radioknooppunten bieden toegang met behulp van band 3* en dienstenknooppunten die veilig zijn aangesloten op Warid Telecoms basisnetwerk.

"SpiderCloud stelt ons in staat om onze klanten en met name onze zakelijke klanten te voorzien van een schaalbare 4G-oplossing met hoge capaciteit en prestaties. Dit onderschrijft Warids voortdurende inzet om dienstverlening met de best mogelijke kwaliteit aan onze klanten aan te bieden," aldus Muhammad Aslam Saqib, Director Technical Strategy & RAN Planning bij Warid Telecom. "SpiderCloud heeft zichzelf al bewezen bij enkele van 's werelds grootste mobiele aanbieders met het stimuleren van de mobiliteit van enkele van 's werelds grootste merken en financiele instellingen."

SpiderClouds systeem bevat een dienstenknooppunt (Small Cells Services Node, SCSN) dat tot 100 zelforganiserende 3G- en 4G-microcellen met meervoudige toegang beheert, waardoor betrouwbare dekking en capaciteit voor bedrijven en locaties tot maximaal 1,5 miljoen square feet (ongeveer 140.000 vierkante meter) geboden wordt. Een systeem kan binnen enkele dagen geinstalleerd worden door een zakelijk Ethernet Local Area Network (LAN) te gebruiken als een beheerde dienstverlening via het netwerk van een mobiele aanbieder.

"Door het schaalbare microcelsysteem is Warid Telecom beter in staat om haar 4G mobiele klanten zowel binnen als in openbare ruimtes van een perfecte dekking en hoge datasnelheden te voorzien," aldus Nasir Farooq, CEO Emtel Communications. "De gemakkelijke installatie en voorspelbare kosten zorgen ervoor dat 4G-mobiliteit veel sneller en naar meer locaties dan alternatieve oplossingen gebracht kan worden."

SpiderCloud heeft een portefeuille met Power-over-Ethernet (PoE)-radioknooppunten die in 3G (enkelvoudige band) werken, en dual-band 3G+4G en 4G+4G-microcellen die deel uitmaken van het systeem.

"Dit is de eerste commerciele implementatie van SpiderCloud in de regio Azie-Pacific," zei Michael Gallagher, CEO bij SpiderCloud Wireless. "We zijn blij om te kunnen samenwerken met Emtel Communications als onze systeemintegrator in Pakistan, om schaalbare microcelsystemen aan Warid Telecom en haar klanten te leveren."

SpiderCloud Wireless is het eerste bedrijf dat aan mobiele aanbieders een in hoge mate schaalbaar microcelsysteem aanbiedt voor LAN-gebruik van betrouwbare overdekte mobiele diensten bij zakelijke klanten van elke omvang. Tot de klantenkring behoren Verizon, Vodafone Verenigd Koninkrijk, Vodafone Nederland en toonaangevende mobiele aanbieders op verschillende continenten.

*In Pakistan is band 3 toegewezen aan LTE (4G) en wordt een 1710-1785 MHz-spectrum gebruikt voor uplink en 1805-1880 MHz voor de downlink.

Over Warid Telecom

Warid Telecom is een volle dochtermaatschappij van de Abu Dhabi Group en biedt ultramoderne telecommunicatiediensten aan meer dan 7.000 bestemmingen in Pakistan. Warid Telecom lanceerde haar mobiele diensten in Pakistan in mei 2005. http://www.waridtel.com

Over Emtel Communications

Emtel is een wereldwijde leverancier en systeemintegrator van draadloze en draadgebonden oplossingen met betrekking tot het wereldwijd ontwerpen en leveren van mobiele netwerkoplossingen. Emtel is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten met regionale kantoren in Pakistan, Saoedi-Arabie en Ghana http://www.emtelcommunications.com

Over SpiderCloud Wireless

SpiderCloud Wireless ontwikkelt baanbrekende microcelnetwerkplatformen waarmee mobiele aanbieders nooit eerder vertoonde mobiele dekking, capaciteit en slimme applicaties aan bedrijven kunnen leveren. SpiderCloud Wireless is een ISO 9001:2008 gecertificeerd bedrijf gevestigd in San Jose, Californie en wordt ondersteund door de beleggers Charles River Ventures, Matrix Partners, Opus Capital en Shasta Ventures.

SpiderCloud Wireless is een geregistreerd handelsmerk en SpiderCloud is een handelsmerk van SpiderCloud Wireless, Inc. (c) 2015 SpiderCloud Wireless, Inc.

Ga voor meer informatie naar www.spidercloud.com en volg SpiderCloud op Twitter http://twitter.com/spidercloud_inc

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

SpiderCloud Wireless (wereldwijd)

Ronny Haraldsvik, CMO, +1 831-224-5043

SpiderCloud Wireless

ronny@spidercloud.com

of

SpiderCloud Wireless: Azie-Pacific

Rakesh Dave, +91 7567300503

Managing Director APAC & MEA

Rakesh.Dave@spidercloud.com

of

voor Warid Telecom

Muhammad Aslam Saqib

Director Technical Strategy & RAN Planning

muhammad.saqib@waridtel.com

of

voor Emtel Communications

Nasir Farooq

CEO

nasir@emtel.me

Zie het origineel.