Slim octrooien gebruiken? Samenwerken bij innovaties? Bezoek onze workshops!

Gepubliceerd op: 20 februari 2015

Onze deskundige octrooiadviseurs verzorgen gratis workshops over octrooien en andere intellectuele eigendomsrechten. Het aantal deelnemers per workshop is maximaal 20 personen. Ook in 2015 kunt u op meerdere data en locaties terecht voor een workshop.

Tijdens deze bijeenkomsten besteden onze octrooiadviseurs aandacht aan de beschermende en informerende kanten van octrooien. Met deze kennis bespaart u tijd en geld bij uw innovatieproces.

Workshops over octrooien

Octrooicentrum Nederland verzorgt regelmatig onderstaande workshops:

Slim gebruik maken van octrooien

Inzicht in verschillende IE-rechten en tips voor het gebruik van octrooidatabanken

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe techniek? In deze workshop leert u hoe u intellectueel eigendom kunt beschermen en wat het verschil is tussen octrooien, merken, modellen en auteursrecht. Een slimme bescherming verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Daarnaast leert u hoe u octrooi-informatie van anderen gebruikt voor uw productontwikkeling.

Do's en don'ts rondom octrooien en IE

Innovaties beschermen of niet? En hoe gaat u hiermee om in uw bedrijfsstrategie?

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe techniek? Leer wanneer welke bescherming zinvol is, wat dat kost en hoe u dat aanpakt. Een slimme bescherming verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Maar soms is juist niet beschermen een goede strategie. Zo leert u hoe u intellectueel eigendom (IE) kunt benutten in uw eigen bedrijfsstrategie.

Zelf op zoek in octrooidatabanken

Wilt u weten wat uw concurrent ontwikkelt? Technische problemen sneller oplossen? Octrooidatabanken zijn een bron van inspiratie en informatie.

Ze houden u automatisch op de hoogte van uw vakgebied en ontwikkelingen bij anderen. In deze workshop leert u de ins & outs van zoeken in octrooidatabanken. Enige basiskennis van octrooien is vereist voor deze workshop.

Samenwerken en Intellectueel eigendom

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Hoe voorkomt u dat anderen met uw kennis aan de haal gaan?

Een goede voorbereiding maakt samenwerken makkelijker en neemt veel wantrouwen weg. In deze workshop leert u welke afspraken u op welk moment moet maken over intellectueel eigendom en hoe u zich goed kunt voorbereiden. Het is soms aantrekkelijk om alvast te starten met een project en het maken van afspraken nog even uit te stellen. Echter door hier op tijd over na te denken kunt u heel wat problemen voorkomen.

Waar en wanneer

Wilt u weten waar en wanneer de workshops plaatsvinden? Bekijk op www.rvo.nl/octrooiagenda