Nederlanders gestrand in Franse Alpen


21 februari 2015, 17:03

De situatie voor Nederlandse wintersporters die op weg zijn naar Frankrijk wordt steeds slechter. De A48 van Lyon naar Grenoble was al een tijdlang afgesloten vanwege sneeuw, maar zojuist is ook de A43 tussen Lyon en Chambery dichtgegooid over een lengte van 90 kilometer.

Hogere delen van de snelwegen zijn besneeuwd geraakt. Omdat er file is ontstaan kunnen de autoriteiten de wegen niet meer schoon krijgen. Ook komen sommige voertuigen de bergtoppen (cols) niet meer over. Sommige automobilisten wachten inmiddels al sinds 11 uur vanochtend op vrijwel dezelfde
plaats op bijvoorbeeld de A43. Het Rode Kruis is op verschillende plaatsen aanwezig om automobilisten te ondersteunen, door bijvoorbeeld warme dranken uit te delen.

Franse Alpen waar mogelijk mijden

Om te voorkomen dat nog meer automobilisten zich klem rijden zijn verschillende snelwegen nu afgesloten. In de Franse Alpen sneeuwt het nog steeds, maar de intensiteit wordt wel minder. De hoop is dat het vanavond droger wordt. Op sommige plaatsen is tot 30 centimeter gevallen. De VID roept
Nederlandse automobilisten die nog naar het gebied onderweg gaan op de dringende waarschuwing van Bison Fute (Franse verkeersdienst) het gebied te mijden op te volgen. Hoeveel Nederlanders er zijn gestrand is onbekend.