Kunstproject Oranjelaan: De wijk heeft gekozen. Gefeliciteerd


Kunstproject Oranjelaan: De wijk heeft gekozen. Gefeliciteerd

[IMG]

De adviesgroep kunst in de openbare ruimte adviseert de gemeente over kunst in de openbare ruimte. Ten behoeve van het project op het grasveldje aan de T-splitsing Willem Alexanderstraat en Oranjelaan werd door de adviesgroep een 3 tal kunstwerken voorgesteld. De bewoners van de omliggende
wijk kregen de mogelijkheid om door middel van een stembiljet, dat huis aan huis werd verspreid, te kiezen uit de drie kunstwerken.

Op 9 februari 2015 werden de kunstwerken tijdens een informatieavond op het gemeentehuis door de adviesgroep nader toegelicht.

Stemmen was mogelijk tot en met 22 februari 2015. Nu zijn de stemmen geteld en de "winnaar" is overduidelijk. Er werden 82 stembiljetten geretourneerd met het onderstaande resultaat:

Nr. 1. "Hondjesbank" van Iris Le Ruette, 51 stemmen, 63,75%;
Nr. 2. "Getrapte pas" van Nico de Wit, 17 stemmen, 21,25%;
Nr. 3. "Break of day" van Joost Barbiers, 12 stemmen, 15%.

Twee stembiljetten zijn ongeldig verklaard omdat deze voor andere opmerkingen werden gebruikt en er geen kunstwerk werd aangekruist.

De voorbereidende werkzaamheden die moeten leiden tot plaatsing van het kunstwerk worden nu ter hand genomen. De wijk wordt nog even om geduld gevraagd. Wanneer het exact tot plaatsing kan komen is nog niet helemaal duidelijk. Het beeld moet nog vervaardigd worden. Via de website houden wij u
op de hoogte van de verdere voortgang.

Wijkbewoners bedankt en gefeliciteerd!

Verdere informatie over kunst in de openbare ruimte kan verkregen worden bij de adviesgroep Kunst in Baarle via het emailadres: kunstinbaarle@gmail.com .