Batavierenrace begint 2015 goed

Batavierenrace begint 2015 goed!

Enschede/Nijmegen, 3 februari 2015

Vanaf vandaag kunnen lopers en medewerkers zich individueel laten sponsoren door een actiepagina aan te maken op de site van Bata4life. De Batavierenrace organiseert 24 februari 2015 het eerste Bata4life-feest in Café de Fuik te Nijmegen. Er kan op dit eerste Bata4life-feest gefeest worden in originele Batavierenrace kleding want de Batavierenshop is gelanceerd. En nieuw dit jaar: de ploegleiderstool.

Bata4Life

Sinds 2013 heeft de Batavierenrace een samenwerkingsverband met KWF Kankerbestrijding. Bata4life is dé actie, waarmee geld ingezameld wordt door deelnemers en medewerkers van de Batavierenrace voor onderzoek naar kanker aan Nederlandse universiteiten. Op 1 februari is www.bata4ife.nl weer online gegaan. Op deze actiepagina heeft elk team zijn eigen teampagina, deze teampagina staat sinds deze ochtend klaar voor elk team. Naast de teampagina kunnen lopers en medewerkers ook hun individuele actiepagina aanmaken. Zo kunnen lopers en medewerkers zich ook individueel laten sponsoren.

Om de actie Bata4life meer naamsbekendheid te geven zijn in de studentensteden Enschede en Nijmegen Bata4life-commissies opgericht. Door middel van activiteiten, georganiseerd door de Bata4life-commissies, wordt er aandacht gevraagd voor Bata4life. Vorig jaar koppelde het medisch herendispuut Ferus Ebrius hun dispuutsavond aan een Bata4Life actie. In navolging van dit succes heeft de Bata4life-commissie te Nijmegen een heus Bata4life-feest georganiseerd op 24 februari in Café de Fuik. Tijdens dit Bata4life-feest worden diverse acties gehouden om dit goede doel te ondersteunen. Zo kan er een liedje aangevraagd worden, mag er aan het enige echte Rad van de Fuik gedraaid worden en zijn er lootjes te koop voor de grote loterij.

Lancering Batavierenshop

Afgelopen week is de eerste Batavierenshop gelanceerd. Het is nu mogelijk om originele Batavierenrace (sport)kleding bestellen en tevens eigen teamkleding te laten bedrukken. Voor een kijkje in het Batavierenassortiment zie: www.batavierenshop.nl.

Vanaf medio februari zal op bovenstaande website ook de eerste Bata4life-veiling van start gaan, meer informatie hierover zal volgen!

Ploegleiderstool

De Batavierenrace heeft een hulpmiddel ontwikkeld om de ploegleider te ondersteunen bij het indelen van de lopers. Vanaf vanavond kunnen ook lopers zich inschrijven in de centrale database van de Batavierenrace en onder andere hun voorkeur van een etappe doorgeven. Dit kan via de link die beschikbaar is voor alle ploegleiders. Hierdoor worden de ploegleiders geholpen met het verzamelen van alle gegevens van zijn teamleden en kan hij/zij gemakkelijk een etappe-indeling maken.

Batavierenrace

Op 25 april 2015 zal voor de 43e keer het startschot klinken van ’s werelds grootste estafetteloop, de Batavierenrace, die al bestaat sinds 1973. Ieder jaar rennen meer dan 8.500 sportieve studenten vanaf het Radboud Sportcentrum in Nijmegen, via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente te Enschede. De totale lengte van het parcours bedraagt 175 kilometer, een afstand die de snelste ploegen in minder dan elf uur afleggen. De Batavierenrace telt 25 etappes die door teams van 25 studenten worden gelopen. Het unieke aan de race is dat deze wordt georganiseerd voor en door studenten. Na afloop van de race vindt op de campus van de Universiteit Twente het grootste studentenfeest van de Benelux plaats waar ruim 14.000 bezoekers op af komen.