ZOEKTOCHT NAAR NIEUWE KC-VOORZITTER BEGONNEN

Door VVD Drenthe op 24 feb 2015

Het gaat nog niet zo eenvoudig worden om een nieuwe KC-Voorzitter te vinden. Toch zal de VVD Drenthe daar enige haast mee moeten maken. Want Ewout Klok heeft aangekondigd dit voorjaar zijn functie te willen neerleggen: "Je moet stoppen op het hoogtepunt." Tot 11 maart a.s. kunnen kandidaten zich melden bij secretaris Robert Meijer: meijerrh@xs4all.nl

De kandidaatstelling dient vergezeld te gaan van een actuele CV met een duidelijke motivatie. Er wordt gezocht naar een netwerker, samenwerker en verbinder. Iemand met natuurlijk charisma. Andere eisen zijn: grote sociale vaardigheden, politiek/bestuurlijke sensitiviteit, een helikopterview en bestuurlijke ervaring. Kandidaten dienen er wel rekening mee te houden, dat aan het Voorzitterschap een tijdinspanning van 12 tot 16 uur per week is verbonden. Met een piek in tijden van verkiezingen.

Taakomschrijving

- U geeft leiding aan het bestuur van de KC en zorgt voor een goede cooerdinatie en afstemming van werkzaamheden tussen de diverse portefeuillehouders;

- U hebt regelmatig contact met de Statenfractie, eventuele Gedeputeerde(n) en de afdelingen;

- U leidt de bestuursvergaderingen, voorzitters- en secretarissenoverleggen en de centrale vergaderingen;

- U vertegenwoordigt de KC in het HB/KC-overleg, de Partijraad, op landelijke ALV's en andere overlegvormen alwaar uw aanwezigheid vanuit de functie gewenst is. Het is hierbij essentieel, dat u het geluid van VVD Drenthe stevig onder woorden durft te brengen.

- U bent DE ambassadeur van de VVD in Drenthe en van de VVD Drenthe

- U onderhoudt contacten met de diverse gremia van onze partij

- U onderhoudt contacten met de media, zowel regionaal als landelijk. Hiervoor bent u in staat alle mogelijke middelen te gebruiken.

- U bent 24 uur per dag, 7 dagen in de week voorzitter