Load & Performance Testing voor mobiele websites


Onderzoek wijst uit: merendeel mobiele websites niet getest op piekbelasting

UTRECHT, 20150225 -- Het testen van de mobiele versie van de website is bij veel organisaties een onderbelicht aspect. Uit een eerder door Systemation gepubliceerd Load Impact Website Performance Rapport blijkt dat bij 70 procent van de organisaties die in het onderzoek voor dit rapport waren betrokken een mobiele versie van de website aanwezig was. Ruim de helft van deze organisaties bleek echter geen afzonderlijke load of performance tests voor deze website uit te voeren. Toch zijn deze tests van cruciaal belang voor een organisatie.

Mobiele websites worden bezocht vanaf smartphones, tablets en andere mobiele devices. In veel gevallen bevindt de gebruiker van deze apparatuur zich buitenshuis en niet op een kantoorwerkplek of een locatie op zijn huisadres. Dat leidt ertoe, dat mobiele gebruikers gewild of ongewild hogere performance verwachtingen hebben dan desktop gebruikers. Verder kunnen verbindingssnelheden variëren tussen en binnen geografische locaties. Een kleine vertraging bij het laden van een site lijkt een zaak van ondergeschikt belang. In werkelijkheid kan een ogenschijnlijk kleine wijziging van 2 ms (breedband) naar 400 ms (3G netwerk) betekenen dat de laadtijd van een pagina stijgt van 1 seconde naar 30 seconden.

Voor het testen van mobiele sites biedt Systemation de Load Impact oplossing aan. Met meer dan 1,3 miljoen uitgevoerde tests is Load Impact het meest gebruikte performance test tool voor websites. Testen is à la minute mogelijk zonder dat eerst licenties aangeschaft en geïnstalleerd moeten worden. Er wordt uitsluitend betaald naar gebruik. Load Impact is schaalbaar tot 1,2 miljoen concurrent users.

Met Load Impact is het mogelijk snel een load test te creëren voor mobiele websites.  Een grote verscheidenheid aan gebruikersomstandigheden en netwerkomgevingen wordt daarbij ondersteund, zoals 3G, 4G, EDGE en DSL in combinatie met iPhone,  iPad, Android smartphones en tablets inclusief Blackberry en IE mobile apparatuur.

Een overzicht van de mogelijkheden voor Load & Performance testing van mobiele websites heeft Systemation samengevat in een compact Info Paper. Systemation stelt dit kosteloos beschikbaar aan belangstellenden die dit kunnen aanvragen via info@systemation.nl.

Systemation

Systemation is de exclusieve vertegenwoordiger in de Benelux van Load Impact. Systemation heeft een focus op de aandachtsgebieden Proces, Data en Integratie met oplossingen die toepasbaar zijn in alle bedrijfssectoren. Systemation (2003) is voor haar relaties continu op zoek naar software-technologie met een hoge ROI, een grote schaalbaarheid, een hoog onderscheidend vermogen en die bijdraagt aan innovatie bij haar relaties. Systemation treedt daarbij op als vertegenwoordiger in de Benelux van internationaal toonaangevende softwareproducenten zoals Load Impact.

Bijlage: Info Paper 2015 Load & Performance Testing Mobiele Websites.pdf


Contact
Martin Wallenburg │ Mob.: +31 613 188042│ Tel.: +31 88 303 1111
Systemation │ Atoomweg 50 │ 3542 AB Utrecht │ Nederland.
Internet: www.systemation.nl │ E-Mail: info@systemation.nl