College bezoekt Rijksen Speciaal Timmerwerk


Het college van burgemeester en wethouders bracht een bedrijfsbezoek aan Rijksen Speciaal Timmerwerk, De Woerd 3 in Maurik.

Gastheer Thomas Rijksen vertelt enthousiast over het bedrijf: "In 1997 zijn we gestart aan de Mentestraat in Maurik. Twee jaar later verhuisden we naar De Woerd. Nu hebben we 11 medewerkers. Daarvan zijn er twee familieleden, namelijk echtgenote Femmie en zoon Henk-Jan. Het bedrijf biedt
plaats aan twee stagiaires per jaar. Die zijn afkomstig van Hout en Meubellering College Amsterdam, Roc A 12 en de Gildervaart. We zijn een erkend leerbedrijf. Tevens stellen we ons bedrijf open voor de middelbare school om een idee te krijgen van het vak. In het kader van maatschappelijk
verantwoord ondernemen is er op een dag in de week iemand met een verstandelijk beperking werkzaam.

Vernieuwen, vernieuwen en vernieuwen is het uitgangspunt. We doen geen productiewerk, maar houden ons bezig met unieke projecten. Dat is de kracht van de bedrijfsvoering. Daar zijn we ook de afgelopen crisisjaren mee doorgekomen. Het enige wat standaard is bij Rijksen Speciaal Timmerwerk is
puur vakmanschap en persoonlijke aandacht. Nieuwe klanten met eigen wensen dienen zich altijd aan. Tevreden klanten waarderen je en vertellen dit door. De opdrachten komen van particulieren en ondernemers. De verhouding daartussen is nagenoeg gelijk."

Tijdens de rondleiding wordt duidelijk wat er wordt gemaakt. Trots zegt Rijksen: "Ons bedrijf heeft ruime ervaring met het vervaardigen van maatwerkoplossingen. Opdrachtgevers kunnen bij ons terecht voor al hun timmerwerk, of het nu gaat om een keuken, een balie of een compleet
winkelinterieur. Met onze creativiteit, motivatie en ervaring is dat geen enkel probleem. Onze leus is: `Als het van hout is, maken we het'. Voordat het project wordt gemaakt, werkt de tekenkamer alles precies uit. Onze eigen medewerkers monteren het bij de opdrachtgever."

Verrassend is de showroom waar diverse uitvoeringen van o.a. keukens en kasten staan. "De bezoekers komen voor onze producten, maar als ze in de showroom staan, kijken ze door het raam naar het prachtige uitzicht op het landelijk gebied."

De collegeleden zijn verrast over de bedrijfsvoering van Rijksen Speciaal Timmerwerk. Ze vragen Thomas naar de toekomstplannen. "Investeren in duurzaamheid, doorgaan met vernieuwen en creativiteit".

Kijk voor nadere bedrijfsinformatie op www.speciaal-timmerwerk.nl.

College uitnodigen?

Wilt u ook een bedrijfsbezoek van het college van burgemeester en wethouders? Neem dan contact op met het gemeentelijk bedrijvenaccount. Bel naar Marinus van Olderen, 14 0344.