18 maart Stemmen


Op 18 maart kunt u weer stemmen. Door te gaan stemmen praat u niet alleen mee over het politiek bestuur, maar geeft u er ook richting aan. Gebruik uw stemrecht en oefen invloed uit op wat er in uw omgeving gebeurt.
U ontvangt uiterlijk 4 maart uw stempassen, de officiele documenten waarmee u, samen met een geldig legitimatiebewijs, kunt gaan stemmen.

Uw stem voor de Provincie: Uw Provincie zorgt voor goede wegen, zoals de: Westfrisiaweg, de weg van Schagen naar het Verlaat en de rotonde bij Langereis. Maar onder andere ook voor de natuurontwikkeling op Texel, de nieuwe grote zeesluis bij IJmuiden, recreatie, vaarroutes, fiets- en
wandelpaden, zoetwaterbergingen en duurzame energie.

Uw stem voor het Waterschap: Het waterschap is onder andere belangrijk voor uw eigen huishouden. Bijvoorbeeld; zonder water geen aardappels. De waterschappen zorgen dat de boeren die de aardappels verbouwen over voldoende water beschikken voor een goede oogst. Zo blijven de aardappels lekker
en betaalbaar. Natuurlijk zorgt het Waterschap ook voor onze waterveiligheid en dat is in ons gebied achter de dijken pure noodzaak.

Meer informatie over de werkzaamheden van Provincie en waterschap en/of meer informatie over de keuzes die u heeft, kijk op:

* www.noord-holland.nl
* www.destemwijzer.nl
* www.hhnk.nl
* www.kieskompas.nl