Regels voor het uitlaten van honden


Regels voor het uitlaten van honden

In de gemeente Baarn gelden regels voor het uitlaten van honden. We zetten die regels voor u graag nog even op een rijtje.

In bijna heel Baarn hebt u binnen de bebouwde kom de plicht om uw hond aangelijnd te houden als u ermee gaat wandelen en geldt er een opruimplicht voor hondenpoep. Alleen in de uitlaatgebieden hoeven honden niet aangelijnd te worden en hoeft u hondenpoep niet op te ruimen. Deze gebieden staan
aangegeven op de hondenuitlaatkaart en zijn veelal herkenbaar aan een bordje met daarop `hondenuitlaatplaats'. In alle gebieden waar u dit bordje niet ziet, mag u wel komen met uw hond, maar moet deze aangelijnd zijn en moet u de hondenpoep opruimen.

Verder zijn er enkele gebieden aangewezen in Baarn waar het verboden is voor honden. Dat geldt bijvoorbeeld voor sportvelden, speelterreinen en de begraafplaatsen. Deze gebieden herkent u aan het ronde verbodsbord met een hond. Ze staan ook aangegeven op de hondenuitlaatkaart.

De hondenuitlaatkaart
Iedereen die hondenbelasting betaalt, ontvangt van de gemeente de hondenuitlaatkaart. Deze kaart is ook te vinden op de gemeentelijke website www.baarn.nl, onder de rubriek `Woonomgeving' > `Afval en milieu'.

Boetes
Houdt u zich niet aan de regels dan riskeert u een boete. De boete voor het niet aanlijnen van uw hond waar dit wel moet, is 90 euro. De boete voor het niet opruimen van hondenpoep buiten de hondenuitlaatplaatsen bedraagt 140 euro. Wandelt u met uw hond op een plek waar het verboden is voor
honden dan is de boete eveneens 140 euro.