Gedeputeerde Bert Boerman opent de Juttengatsbrug op Fortmond


Gepubliceerd: 11 februari 2015 om 18:00

Laatst gewijzigd: 25 februari 2015 om 08:31

Afgelopen maandag 9 februari heeft gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel de Juttengatsbrug bij Fortmond geopend. Door de aanleg van de Juttengatsbrug is het "rondje Fortmond" behouden voor fietsers en wandelaars.

Opening Juttengatsbrug Fortmond
Juttengatsbrug

Jan Hilferink van het Olster Erfgoed heeft, voorafgaand aan de opening, een zeer informatieve fietsexcursie georganiseerd die werd afgesloten door een spectaculaire show uitgevoerd door Circus Knal. Er was veel publieke belangstelling.
Aansluitend opende gedeputeerde Bert Boerman de brug door het onthullen van het naambordje Juttengatsbrug samen met (scheidend) projectleider Matthijs Logtenberg.

De aanleg van de Hoogwatergeul in het kader van Ruimte voor de Rivier dreigde een einde te maken aan het mooie "rondje Fortmond". De brug verbindt de Duursche Waarden en de uitkijktoren met het Infocentrum Den Nul voor fietsers en wandelaars. De naam van de brug is afgeleid van een oude
veldnaam `Juttengat', een akkertje dat vroeger naast de weg lag waar de nieuwe brug ligt.

Op het eerste gezicht lijkt de Juttengatsbrug een eenvoudige betonnen brug, maar de brug is overstroombaar. Hij is bestand tegen sterke stroming, ijsgang en drijfvuil. De brug is ca. 110 meter lang en ontworpen door architectenbureau IPV Delft. De provincie Overijssel heeft de brug
gefinancierd.