Zaterdag 21 maart: gratis compost bij gemeentewerf brummen


25 februari 2015

Zaterdag 21 maart kunt u als inwoners van onze gemeente weer compost krijgen. U kunt de compost dit jaar afhalen bij de gemeentewerf aan de Arnhemsestraat in Brummen. Dit kan van 10 tot 16 uur. Er kan gekozen worden tussen compost in een zak of losse compost. In tegenstelling tot voorgaande
jaren is er geen afhaallocatie in Eerbeek. Dit komt vooral omdat de gemeente de werf in Eerbeek niet meer in gebruik heeft.

Een bedankje!

Aanleiding van deze dag is om de inwoners te bedanken voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval. Hiervan wordt namelijk groene energie en compost gemaakt. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar die de groei van de bloemen en planten in uw (moes)tuin en bloembakken stimuleert.

Verenigingen in actie

De actie wordt voorbereid door de gemeente, Scoutinggroep Tapawingo en CV De Dwarsliggers. De beide verenigingen zijn uit 25 aanmeldingen door wethouder L. Tuiten ingeloot om de compost uit te delen.

Goed om te weten...

De gemeentewerf is van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Voor ieder huishouden liggen twee zakken gevuld met veertig liter compost klaar of een halve kuub (6 kruiwagens) losse compost. Wilt u bijvoorbeeld ook voor uw buren of familie compost meenemen? Dat kan op vertoon van de afvalpassen. Dan
kunt u voor maximaal drie huishoudens zakken compost meenemen.

Wilt u meer compost? Kom dan tegen sluitingstijd nog even terug. Als er dan nog wat is, kunt u extra compost krijgen. Let wel: Op = Op.