Expositie Allard Kaai in gemeentehuis


[IMG]

Allard Kaai: `Sneeuw en ijs op de Welsloot'.

woensdag, 25 februari 2015 Opening 4 maart

Wethouder Wil Spaanderman opent woensdag 4 maart 2015 om 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis van Uitgeest een tentoonstelling van de olieverfschilderijen en tekeningen van de Uitgeester Allard Kaai. De expositie is tot en met 24 april tijdens de openingsuren te bekijken.

Allard Kaai (1964, Alkmaar) studeerde in 1991 af aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht, afdeling autonoom schilderen. Sinds die tijd heeft hij deelgenomen aan diverse exposities en kunstprojecten.

Allard Kaai schildert landschappen en stillevens, in olieverf op paneel. Kenmerkend voor zijn werk is de pasteuze aanbreng van de verf. Hij werkt naar waarneming en staat met zijn spullen buiten, midden in het landschap. Daar, ter plekke, moet het in een keer gebeuren. Er ontstaat zo eenheid
van tijd, plaats en handeling. Daarna raakt hij het werk niet meer aan. Heeft het werk volgens hem `zelfstandig geen draagkracht' dan valt het af.

Allard Kaai: `Elk werk is een realistisch en subjectief verslag van het moment, van mijn gemoedstoestand en van het landschap, dat bij mijn voeten begint en tot de hemel reikt.'