Vervolgbeslissing dood 91-jarige vrouw 's-Hertogenbosch


25 februari 2015 - Arrondissementsparket Oost-Brabant

Het openbaar ministerie heeft in samenwerking met de politie Oost-Brabant onderzoek gedaan naar de toedracht van het overlijden van een 91-jarige vrouw in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

Geen strafrechtelijk onderzoek

Wegens het ontbreken van bewijs ten aanzien van een concrete verdachte bij strafrechtelijk verwijtbare betrokkenheid bij het overlijden van de 91-jarige vrouw, zal er geen verder strafrechtelijk onderzoek plaats vinden en zal niemand worden vervolgd.

De vrouw was in het ziekenhuis opgenomen nadat zij enkele dagen ervoor gewond naast haar bed was aangetroffen door twee nachtverzorgers van het woonzorgcentrum De Taling in 's-Hertogenbosch.

Sectie

Uit sectie is naar voren gekomen dat het overlijden veroorzaakt is door een aantal ziekelijke aandoeningen. Er kon niet worden vastgesteld of de geconstateerde letsels tot die ziekelijke aandoeningen hebben geleid, of dat het omgekeerde het geval was.

Uit het politieonderzoek zijn geen aanwijzingen voor betrokkenheid van derden naar voren gekomen, hoewel dat ook niet kon worden uitgesloten.

De nabestaanden zijn van deze beslissing op de hoogte gebracht.

Deel dit op

*