Blik, drankenkartons en plastic voortaan in dezelfde zak


woensdag 25 februari 2015

Vanaf nu kunnen inwoners van de gemeente Borger-Odoorn drankenkartons, metalen verpakkingen (blikjes en conserven) en plastic/kunststof verpakkingen in speciale afvalzakken aan de weg zetten.

Wij halen het dan gratis voor u op. Deze gescheiden inzameling is goed voor het milieu en uw portemonnee. Ingezamelde drankpakken en blik worden gerecycled, en het scheelt u ruimte in uw grijze container.

Wat kunt u inleveren?

Bij metalen verpakkingen kunt u denken aan frisdrankblikjes, deksels van jampotjes en conservenblikken voor groenten. Bij drankenkartons gaat het om pakken waar vruchtensap, vla, frisdrank, melk of andere dranken in hebben gezeten. Ook pakken die een plastic draaidop hebben kunt u inleveren.
Hetzelfde geldt voor kleine drinkpakjes.

Hoe doet u mee?

Verzamelt u kunststof al apart? Dan bent u al bekend met de wijze van inzameling. U kunt voortaan ook de lege drankenkartons en blik in een en dezelfde zak samen met het kunststof verpakkingsafval verzamelen. Hiervoor gebruikt u de bekende Plastic Heroes-zak. Op termijn worden de bestaande
zakken vervangen door een steviger variant. Tot die tijd kunt u voor de stevigheid waar nodig twee zakken gebruiken. U kunt natuurlijk ook een zak gebruiken voor blik en een zak voor drankenkartons. Belangrijk is dat u geen verpakkingen in elkaar stopt, want dan kan het afval niet goed worden
gesorteerd voor hergebruik. Stop dus bijvoorbeeld geen plastic in een conservenblik.

Inzameling

Omdat het blik en de drankpakken samen met het plastic verpakkingsafval in dezelfde zak mogen, verandert er niets aan de inzameling. De zakken worden eens per drie weken opgehaald. De afhaaldagen kunt u vinden op uw afvalkalender, www.mijnafvalwijzer.nl en de afvalwijzer-app.

Wat mag er allemaal in de plastic inzamelzakken?





Nieuwsberichten