Besluitenlijst raadsvergadering 24-2-2015


Besluitenlijst raadsvergadering 24-2-2015

25 februari 2015

Raadsnota BI. 0140585 Resultaten inspraak stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan Wilhelminahaven (MPO-terrein)

De raad heeft kennis genomen van het Eindverslag inspraakprocedure stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan `Wilhelminahaven'. Tevens heeft de raad het stedenbouwkundig plan incl. de aanpassing en de uitgewerkte ontsluiting op de Bredaseweg en het beeldkwaliteitsplan opinierend besproken.

Raadsnota BI. 0140616 Meerjarenplan integrale veiligheid 2015 - 2018

De raad heeft met uitzondering van de fractie Groen Brabant besloten in te stemmen met het Meerjarenplan Integrale Veiligheid 2015-2018. In dit plan zijn de verschillende lokale en (inter)nationale ontwikkelingen toegelicht. Bij deze ontwikkelingen is ingegaan op wat de gemeente Oosterhout in
deze periode gaat ondernemen om de leefbaarheid en veiligheid in Oosterhout, waaronder ook in de kerkdorpen te bevorderen.

Op basis van de huidige ontwikkelingen en de voorliggende planperiodes, stelt de gemeente Oosterhout de volgende prioriteiten voor de jaren 2015-2018 vast.

* High impact crime: dit zijn met name woninginbraken, overvallen en straatroof
* Drugshandel en drugsgebruik
* Jeugdcriminaliteit en jeugdoverlast
* Polarisatie en radicalisering
* Bestuurlijke integriteit en georganiseerde criminaliteit

D66 diende een motie in waarin het college werd verzocht binnenkort met de gemeente Breda in contact te treden om te onderzoeken of het mogelijk is om wellicht in regionaal verband tot gereguleerde wietteelt te komen, maar in ieder geval uit te spreken dat de gemeente Oosterhout initiatieven
van Breda in die richting wil ondersteunen om gezondheidsrisico's en het tegengaan van criminaliteit centraal te stellen.

Deze motie is verworpen met de stemmen voor van D66, GroenLinks en Partij van de Arbeid.



Raadsnota BI. 0140731 Samenwerking op ICT-gebied met de gemeente Gilze en Rijen

De raad heeft met algemene stemmen besloten aan het college van burgemeester en wethouders toestemming te verlenen om een bilaterale gemeenschappelijke regeling met de gemeente Gilze en Rijen aan te gaan voor samenwerking op ICT-gebied



Raadsnota BI. 0150016 Auditcommissie

De raad heeft een nieuwe Verordening Auditcommissie vastgesteld.

De raad was zonder beraadslagingen en zonder hoofdelijke stemming akkoord.

Tevens heeft de raad de volgende vier raadsleden benoemd tot lid van de Auditcommissie: mevrouw G.P.H. van Alphen en de heren J.P. Alkema, A.P.M. Strack van Schijndel en W.J.W.A. van der Zanden.