Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid Bestemmingsplan Buitengebi..


De gemeente is bezig met de voorbereiding van het bestemmingsplan "Buitengebied Ridderkerk". Dit is nodig vanwege de actualiseringsplicht die geldt voor bestemmingsplannen ouder dan 10 jaar. Dit staat in de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

In dit nieuwe bestemmingsplan wordt de bouw mogelijk gemaakt van een bedrijfswoning aan de Pruimendijk. Voor de bouw van deze woning moeten wij hogere grenswaarden geluid (HGW) vaststellen. De regels hiervoor staan in de wet Geluidhinder.

Waarom moeten wij hogere grenswaarden vaststellen?

In het vast te stellen bestemmingsplan Buitengebied wordt de bouw van een bedrijfswoning mogelijk gemaakt aan de Pruimendijk 89b. Voor de bouw van deze woning moet, als gevolg van het wegverkeerslawaai van de A15, een HGW worden vastgesteld van 53 dB. De voorkeursgrenswaarde is 48 dB.

Wilt u het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden bekijken?

Voordat wij besluiten om de HGW vast te stellen, ligt het ontwerpbesluit zes weken ter inzage. U kunt het ontwerpbesluit vanaf 25 februari 2015 tot en met 8 april 2015 bekijken:

* via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl/(Gemeente Ridderkerk - Publicaties - Ter inzage);
* in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.


Wilt u reageren op het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden?

Dat kan alleen als u belanghebbende bent. U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven. Dit heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 8 april 2015 naar burgemeester en wethouders van Ridderkerk, Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren.
Daarvoor moet u op tijd een afspraak maken met mevrouw Govaart van de afdeling Advies Ruimte. U kunt haar van dinsdag tot en met donderdag bellen op telefoonnummer 0180-451497. Een brief heeft onze voorkeur.

Let op: In een eerdere publicatie in 'De Combinatie' is aangegeven dat u uw zienswijze voor 2 april in kan dienen. Vanwege latere publicatie op deze website is de termijn verschoven naar 8 april 2015.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een reactie. Daarna besluiten wij of wij hogere grenswaarden willen vaststellen. Heeft u een zienswijze ingediend? Dan krijgt u van ons een brief waarin wij u antwoord geven op uw zienswijze. In deze brief laten wij u ook weten of
wij hebben besloten hogere grenswaarden vast te stellen.


* Ontwerpbesluit HGW Pruimendijk.pdfpdf(57,59 KB)
* Figuur 1 behorende bij ontwerpbesluit HGW Pruimendijk.pdfpdf(251,31 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader