Donderdag in `Bureau Rijnmond' | politie.nl


Laatste update:
25-02-2015 | 13:47

Rotterdam - Rotterdam - In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van misdrijven in de hoop getuigen te vinden. Morgen, in aflevering 8 van dit programma, worden opnieuw verschillende zaken onder de aandacht gebracht.

* Zaterdag 17 januari breken vier personen op klaarlichte dag in bij een vrijstaande woning aan de Rotterdamseweg in Zwijndrecht en stelen sieraden en een kluis. Wie heeft er die middag iets gezien of gehoord in de naaste omgeving?

* Dinsdag 24 juni 2014 werd een 95-jarige bewoner van de Huygensstraat in Rotterdam op slinkse wijze slachtoffer van een babbeltruc, waarbij zijn pinpas werd gestolen en later via de telefoon zijn pincode werd ontfutseld. De dader is op beveiligingsbeelden vastgelegd tijdens het pinnen.
Herkent u hem wellicht, ondanks zijn vermomming met pruik?

* Ook op dinsdag 24 juni 2014 werd de bewoonster aan de Gijsinglaan in Rotterdam slachtoffer van een babbeltruc. En ook zij werd beroofd van haar pinpas. Tijdens het pinnen werd de dader gefilmd, mogelijk dezelfde dader van de babbeltruc in de Huygensstraat, ook nu weer met een vermomming.
Herkent u hem?

* Wie (her)kent de verdachten die op 18 augustus hebben ingebroken bij een bedrijf aan het Wilgenbos in Dordrecht en daar geld en een pinpas wegnamen? Of herkent u degenen die pinnen met de gestolen pinpas?

* De politie is op zoek naar een man die sinds 20 oktober meerdere malen dure fietsen heeft gestolen uit een parkeergarage aan de Laan op Zuid in Rotterdam-Zuid. Wie herkent hem van de camerabeelden? En misschien zijn de fietsen ergens te koop aangeboden.

* Dinsdag 4 november 2014 omstreeks 17:30 uur werd een jongeman ernstig mishandeld op het perron van metrostation Capelle Centrum te Capelle aan den IJssel. Het slachtoffer werd geschopt, geslagen en op het metrospoor gegooid.

De politie zoekt getuigen van deze ernstige poging doodslag. Heeft u destijds iets gezien, of herkent u de dader van de camerabeelden?

`Bureau Rijnmond' is donderdagmiddag rond half zes te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.