Gemeente Cranendonck / Actueel / Laatste nieuws / WOZ-beschikking/aa..


Afgelopen week heeft u de WOZ-beschikkingen/aanslagen OZB 2015 ontvangen. Op deze beschikking vindt u de WOZ-waarde van uw woning en de onroerende zaakbelastingen (ozb) die u moet betalen. De WOZ-waarde 2015 is vastgesteld naar het waardeniveau op 1 januari 2014.

Ozb-tarieven
In de gemeente Cranendonck is de waarde van de woningen in de periode 2013-2014 gedaald. Maar de ozb-tarieven zijn verhoogd ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent dat de meeste huiseigenaren meer ozb betalen dan vorig jaar. Tegen de ozb-tarieven kunt u geen bezwaar maken.

Hoogte WOZ-waarde
In het taxatieverslag leest u welke onderdelen van uw woning zijn meegenomen in de taxatie. Dit bepaalt de hoogte van de WOZ-waarde. Voor uw gemak staat alle informatie over de WOZ en ozb op onze website overzichtelijk bij elkaar.

Bezwaar indienen
Als u overweegt om bezwaar in te dienen, vul dan eerst het reactieformulier in. Dit formulier is bedoeld om uw argumenten te behandelen zonder dat u een bezwaarschrift schrijft. Een taxateur neemt binnen de bezwaartermijn telefonisch contact met u op. Hij kan uitleggen hoe de waarde is bepaald
en verwerkt direct eventuele wijzigingen. Het voordeel hiervan is dat u veel sneller (binnen zes weken na dagrekening van de WOZ-beschikking) een reactie van ons krijgt. Het formulier vindt u op onze website.

Bezwaarschrift schrijven
Het is natuurlijk mogelijk dat u het niet eens wordt over de waarde. U kunt dan alsnog een bezwaarschrift schrijven. Dit kan eenvoudig door gebruikt te maken van het standaard bezwaarformulier op onze website. Zorg er wel voor dat dit binnen de bezwaartermijn gebeurt.

No cure no pay
De laatste tijd verschijnen in de pers regelmatig berichten over bureaus en makelaars die zich opwerpen als belangenbehartiger voor de burger om namens hen bezwaarschrift in te dienen met betrekking tot de Wet waardering onroerende zaken. Diverse argumenten worden aangehaald om hen kosteloos
(no cure no pay) in te schakelen voor het indienen van een bezwaarschrift. Het is belangrijk om te weten dat deze bureaus en makelaars voor zaken waarbij het bezwaar is toegekend en de waarde is gewijzigd een vastgestelde kostenvergoeding krijgen van de gemeente van EUR 244 voor het indienen
van een bezwaarschrift en EUR 244 voor het verschijnen op een hoorzitting. Deze kosten moeten weer gedekt worden door de belastingen (OZB). Uiteindelijk betaalt u de kosten dus wel. Dat is jammer en onnodig want de gemeente wil net als u graag dat de WOZ-waarde juist is. De gemeente heeft er
geen enkel belang bij om de waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat de gemeente een fout heeft gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde dan wordt deze natuurlijk aangepast. Gratis!

Voor meer informatie over de WOZ-beschikking/aanslag ozb klikt u hier.