Handtassen uit fietskrat gestolen in West | politie.nl


Laatste update:
25-02-2015 | 13:55

Amsterdam - De afgelopen weken zijn er meerdere diefstallen en straatroven gepleegd die steeds op dezelfde manier worden uitgevoerd. De politie vraagt om getuigen en alertheid.

Vier straatroven vonden plaats in Amsterdam West. Op 15 februari vond in de Jan van Galenstraat en in de Tweede Hugo de Grootstraat een diefstal plaats. In beide gevallen werd de handtas uit de fietskrat van een fietsende vrouw gestolen. Op 17 februari vond een soortgelijk voorval plaats op de
Van Hallstraat rond 19.00 uur. En op 20 februari werd een vrouw bestolen die rond 7.45 uur fietste op het Joos Banckersplantsoen.

De signalementen die de slachtoffers van de daders gaven, verschillen. Ook de omschrijving van de snorscooter waarop hij rijdt, verschilt. Het zou wel in alle vier de gevallen gaan om een lichtgetinte man, die alleen op een snorscooter rijdt.

De politie op zoek naar getuigen van deze diefstallen. Zij worden verzocht zich te melden via 0900-8844.



Voorkom dat u slachtoffer wordt

Een losse handtas in een fietskrat is een aantrekkelijke en makkelijke buit voor dieven. De politie adviseert dan ook om een fietskrat met een af te sluiten deksel erop te gebruiken zodat de tas uit zicht ligt, of de tas op te bergen in een (afgesloten) fietstas. Leg de handtas niet zichtbaar
en vastgebonden in uw fietskrat; de kans bestaat dat u toch slachtoffer wordt van diefstal en ten val komt als de dief aan uw tas trekt.