Gemeente ondersteunt sterkere betrokkenheid ouders bij scholen


De gemeente gaat met het onderwijs in gesprek over de stimulering van de betrokkenheid van ouders bij scholen. B&W vinden dit onderwerp belangrijk en willen hierbij graag ondersteuning bieden.

In het coalitieakkoord spraken de collegepartijen af dat ze streven naar een Gronings model voor ouderbetrokkenheid. Ook de gemeenteraad nam hierover vorig jaar een motie aan. Het college vindt het versterken van ouderbetrokkenheid vooral een verantwoordelijkheid van de scholen en de ouders.
Maar de gemeente wil hierbij wel helpen.

Initiatieven
Daarom komt er een aanpak waarbij goed partnerschap tussen scholen en ouders periodiek op de agenda staat. De gemeente wil ook dat initiatieven om ouderbetrokkenheid te versterken worden uitgewisseld en scholen kunnen leren van elkaar. De gemeente brengt deze initiatieven bijeen. Daarbij trekt
ze zoveel mogelijk samen op met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool die al projecten hebben lopen over dit onderwerp. Ook vindt komend voorjaar met het onderwijs een verkenning plaats. Daarbij kijkt de gemeente welke rol ze kan spelen in de versterking van ouderbetrokkenheid.

Breed begrip
Ouderbetrokkenheid is een breed begrip. Het gaat om een goede informatievoorziening. Ook deelname van ouders aan medezeggenschap en activiteiten hoort erbij. Verder kunnen scholen ouders adviseren over de opvoeding. En ouderbetrokkenheid gaat ook over de manier waarop ouders de ontwikkeling
van hun kinderen ondersteunen.

Gepubliceerd op: 25-02-2015 14.35 uur; Laatst gewijzigd op : 25-02-2015 14.45 uur