Onderwerpen Onder de Loep 26 februari 2015 | politie.nl


Laatste update:
25-02-2015 | 15:57

Enschede, Nieuwleusen, Dalfsen, Zwolle, Hengelo - Onderstaande onderwerpen worden morgenavond (donderdag 26 februari) behandeld in Onder de Loep op RTV Oost. De eerste uitzending start om 17.45 uur en wordt daarna ieder uur herhaald.

Enschede, fondsenwervers op straat beroofd
Omstreeks 17.00 uur zaten de vrouwen woensdagmiddag 17 februari in een bushaltehokje aan de Brakershorst (bij het winkelcentrum). Plotseling werden ze overvallen door een nog onbekende man met een bivakmuts op. De man bedreigde de vrouwen met een voorwerp wat leek op een pistool. De vrouwen
moesten hun tablets en telefoons afgeven. De man ging er daarna vandoor richting de Hortensiastraat. Hebt u iets gezien van deze overval of weet u meer over de buitgemaakte spullen? Neem dan contact op met de politie!
(2015083265)

Nieuwleusen, inbraak woning

Op zondagavond 4 januari werd ingebroken bij een woning aan de Dommelerdijk in Nieuwleusen. Hierbij werd een bankpas buitgemaakt. Met deze bankpas werd rond 19.30 uur op de Burgemeester Bakxlaan gepind door een onbekende man. Deze onbekende man staat op bewakingsbeelden van de pinautomaat.
Deze worden in de uitzending getoond.
(2015006776)

Dalfsen, diefstal kleding

Een onbekend steelt op 22 januari kleding, twv ruim EUR 545,- bij een kledingwinkel aan de Prinsenstraat in Dalfsen. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de man de kleding onder zijn jas verstopt. Daarna gaan ze er, zonder af te rekenen vandoor. Wie herkent dit onbekende stel?
(2015050152)

Zwolle, inbraak in auto

Op zondagavond 28 januari werd een personenauto opengebroken in de parkeergarage aan de Emmawijk. Op de bewakingsbeelden van de garage zijn twee mannen te zien de auto openbreken. De mannen gaan er met een laptoptas vandoor. De beelden van de twee mannen worden in de uitzending getoond.
(2015048789)

Hengelo, inbraak bedrijfspand

In de nacht van 3 op 4 januari werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Loodsstraat in Hengelo. Er is voor ruim 22.000 euro aan goederen weggenomen. Het gaat om bad- en sanitairmeubels van het merk Fentinova. De goederen zijn loodzwaar, de inbraak moet door meerdere personen zijn gepleegd.
Wie heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 januari iets bijzonders gezien in de buurt van de Loodsstraat in Hengelo? Of wie weet meer over een partij sanitair van het merk Fentinova?
(2015006298)

Hengelo, wie herkent twee jonge zakkenrolsters?

Twee jonge vrouwen worden gezocht voor zakkenrollen op dinsdag 10 februari in winkelcentrum Groot Driene in Hengelo. Na eerst de pincode van een oude man te hebben afgekeken, proberen ze zijn pinpas te stelen. Het blijft gelukkig bij een poging, want een oplettende getuige van deze brutale
diefstal grijpt in. De vrouwen gooien het pasje op de grond en rennen weg. Wie herkent deze twee vrouwen of weet waar zij verblijven?
(2015039765)