A12 dicht door ongeluk bij Prins Clausplein


25 februari 2015, 21:25

Door een ongeluk is de A12 vanuit Utrecht richting Den Haag op dit moment afgesloten bij het knooppunt Prins Clausplein. Het zou gaan om een ongeluk waarbij een busje betrokken is.

Hulpdiensten zijn opgeroepen om te assisteren bij het ongeluk. Volgens de eerste berichten is er sprake van letsel. Het busje zou op z'n kant terecht zijn gekomen. Automobilisten die op dit moment onderweg zijn op de A12 richting Utrecht kunnen als gevolg hiervan bij Prins Clausplein niet
doorrijden.

Omrijden via Rotterdam

Momenteel vormt zich op de verbindingsweg van de A12 naar de A4 richting Amsterdam een korte file. Op de A4 stond al file door wegwerkzaamheden bij Zoeterwoude-Dorp. Door de omrijders is deze file inmiddels gegroeid tot 4 kilometer. De vertraging bedraagt bijna een half uur. De VID raadt
automobilisten dan ook aan om richting Utrecht niet via de A4 en N11 te rijden, maar te kiezen voor de route via Rotterdam over de A13 en A20. Automobilisten die nog in Den Haag rijden kunnen kiezen voor de route via Wassenaar over de N44.

Update 21:37 uur

Op fotos is te zien dat het busje waarschijnlijk de vangrail heeft geraakt en toen op zijn kant terecht is gekomen. Op dit moment is een ambulance ter plaatse om deze persoon te onderzoeken.

Foto: (c) VID