Studio Vrijstaat extra geopend in de Voorjaarsvakantie

Persbericht 18 februari 2015

Studio Vrijstaat extra geopend in de Voorjaarsvakantie

Tijdens de Voorjaarsvakantie op 25, 26 en 27 februari zijn kinderen op De Vrijstaat zowel fotograaf als model. In Studio Vrijstaat laat je de fantasie de vrije loop, waan je je even Rembrandt en maak je surrealistische foto’s. Even bijkomen? Dat kan met chocolademelk, limonade en een wafel in ons huiskamerrestaurant.

In de expositie Studio Vrijstaat ontdek je wat je allemaal kunt met een fototoestel. Fotograaf Marije van der Hoeven tovert van 31 januari tot en met 29 maart het Gebouw om tot een studio, waarin fotografie met, voor en door kinderen centraal staat. Je kunt bijna alles fotograferen: de dingen die je ziet en ook de dingen die je droomt.

Marije van der Hoeven; “Het is zo bijzonder dat De Vrijstaat kinderen serieus neemt in het creatieve proces. Er wordt veel aandacht besteed aan de workshops waardoor de kinderen echt nieuwe dingen maken. Als kunstenaar is het een feest om in zo een omgeving te werken”.

De expositie Studio Vrijstaat is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is iedere zaterdag en zondag geopend van 12 tot 17 uur (extra open tijdens de Voorjaarsvakantie op 25, 26 en 27 februari). Studio Vrijstaat is tot en met 29 maart elk weekend te bezoeken.