Succesvolle doorstart MegaGroup

Op vrijdag 20 februari 2015 heeft Nimbus met bewindvoerder Jan Stadig en de financierende bank een overeenkomst bereikt over de acquisitie van de aandelen van MegaGroup Holding. MegaGroup zal op een solide wijze worden geherkapitaliseerd en is klaar om te groeien en zijn leidende marktpositie weer helemaal terug te winnen. De transactie zal formeel deze week worden ondertekend en MegaGroup zal daarna snel weer volledig operationeel zijn.

Marc Renne, Nimbus: "MegaGroup bleek al snel een zeer interessante investeringsmogelijkheid voor Nimbus. Het beschikt over sterke marktposities en een grote groep trouwe klanten. We bieden MegaGroup graag steun bij de vereiste reorganisatie en zijn ervan overtuigd dat de groep binnen korte tijd winstgevende groei zal realiseren".

Alexander Wouterse, MegaGroup: "We zijn blij dat MegaGroup na een zware anderhalve week zich nu weer volledig kan concentreren op zijn klanten. De loyaliteit van onze klanten en de inzet van onze werknemers tijdens deze moeilijke periode zijn cruciaal geweest om Nimbus het vertrouwen te geven om te investeren".

MegaGroup is een pan-Europese distributeur van watertechnologie en zwembadproducten voor installateurs, groothandels en retailers, met het hoofdkantoor in Veghel, Nederland. Met een omzet van ruim 80 miljoen euro in Nederland, Belgie, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavie en Polen en 250 werknemers, is het bedrijf marktleider in zijn segment.

Nimbus is een hands-on investeerder die actief is in Nederland, Duitsland en Polen, en heeft kantoren in Zeist en Muenchen. Nimbus investeert in bedrijven die voor operationele uitdagingen staan, maar over een sterke marktpositie en groeimogelijkheden beschikken.