Bedrijfsvereniging neemt voor de eerste keer de kosten van het ReWalk-systeem in Duitsland voor haar rekening

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

BERLIJN, February 25, 2015 /PRNewswire/ --

De 'Berufsgenossenschaft Holz und Metall' (BGHM, bedrijfsvereniging voor hout en metaal) vergoedt als eerste Duitse ongevallenverzekering de kosten van een ReWalk-exoskelet. Met het draagbare, robotgestuurde systeem kunnen personen met een handicap aan de onderste ledematen, zoals bijvoorbeeld een dwarslaesie, weer rechtop staan en lopen.

Als eerste in Duitsland ontvangt de verzekerde Olaf Schepp de vergoeding. De 42-jarige huisvader liep bij een motorongeluk een ernstige dwarslaesie op en is vanaf zijn middel naar beneden toe verlamd vanaf de vierde borstwervel. "Ik ben erg blij met mijn eigen ReWalk-systeem, dat ik op elk gewenst moment kan gebruiken," aldus Schepp. "Ik wil het elke dag gebruiken als mijn eigen benen en net als elk ander mens ermee kunnen lopen."

"In deze tijd is niet alleen het medische nut van een hulpmiddel van belang. Vergoedingen die deelname aan het maatschappelijke leven mogelijk maken, worden steeds belangrijker," aldus Melanie Mayer, BGHM-directrice van het districtsbestuur Mainz. "Ik was erbij toen Olaf Schepp de ReWalk voor de eerste keer uitprobeerde. Het was een ontroerend moment om te zien hoe overweldigd hij was om na vele jaren weer rechtop te staan, de eerste poging tot lopen te ondernemen en vooral de mensen die met hem dit mooie en spannende moment deelden, in de ogen te kunnen kijken". De BGHM verzekert 4,5 miljoen werknemers in 213.000 bedrijven.

"De vergoeding van de kosten is een belangrijke mijlpaal voor mensen met een dwarslaesie," zegt Larry Jasinski, algemeen directeur van ReWalk Robotics. "We kijken ernaar uit om met de Duitse bedrijfsverenigingen samen te werken om het leven van mensen met een beperkte mobiliteit fundamenteel te veranderen. Met groot vertrouwen zien we dat de Duitse verzekeringsmaatschappijen richtlijnen aan het ontwikkelen zijn voor de vergoeding van exoskeletten."

ReWalk is het enige door de Amerikaanse medische autoriteiten, de FDA, goedgekeurde exoskelet voor thuisgebruik en revalidatie. De ReWalk werd ook goedgekeurd door de autoriteiten in verschillende regio's in Noord-Amerika, Europa, Azie, het Midden-Oosten en Australie.

Over ReWalk Robotics

ReWalk Robotics werd opgericht in 2001 en is een bedrijf met een wereldwijde aanwezigheid en vestigingen in de VS, Duitsland en Israel. ReWalk heeft zich ten doel gesteld de gezondheid en de kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie fundamenteel te verbeteren. Verdere informatie: http://www.rewalk.com

CONTACT:

ReWalk Robotics

Mela Ikanovic

Tel.: +49(0)3025895080

E-mail: mela.ikanovic@rewalk.com

ReWalk Robotics