Informatiedisplays bij bushaltes door samenwerking provincie en gemeente

Het college van B&W van Zandvoort heeft op 17 februari een besluit genomen om een samenwerkingsovereenkomst met de provincie Noord-Holland aan te gaan met betrekking tot informatiedisplays bij zes bushaltes. De gemeente wordt eigenaar van de displays en is verantwoordelijk voor het beheer. De provincie plaatst en neemt het technisch onderhoud ervan voor haar rekening. De samenwerkingsovereenkomst blijft minimaal tien jaar van kracht.

De displays worden aangebracht bij de haltes Circuit, Koper-Passerel/Station, Station, Reinwarthstraat, Thomsonstraat en Keesomstraat. Op deze displays zijn de actuele vertrektijden van de bus af te lezen. Ze werken op zonne-energie. Om het reizen met de bus aantrekkelijker te maken, slaan de gemeente en provincie op deze wijze de handen ineen om de kwaliteit van bushaltes langs de regionale buslijnen te verbeteren.

Wethouder Verkeer en Vervoer, Liesbeth Challik: "Ik ben blij met deze ontwikkeling. Zo wordt een bijdrage geleverd aan de verbetering van de kwaliteit van het openbaar vervoer in Zandvoort. De informatie op de displays is handig, zowel voor bewoners als voor toeristen".

Voor de betreffende haltes van buslijn 80 zijn de displays al aangebracht. Voor lijn 81 zal dit voor 1 oktober 2015 gebeuren.

Stroomlijnennet

De provincie zet in op het verbeteren van de snelheid, betrouwbaarheid en frequentie van het stroomlijnennet in Noord-Holland. Dit laatste is een verbindend netwerk waarbij alle kernen van meer dan 3000 inwoners zeven dagen per week dagelijks van 6 uur 's ochtends tot middernacht onderling verbonden zijn. Bovengenoemde bushaltes maken hier onderdeel van uit.