CDA wil bruine kroeg voor ouderen

25 februari 2015

CDA-raadslid Desh Ramnath pleit voor een bruine kroeg voor dementerende ouderen. Zo'n herkenbare oude kroeg kan namelijk naast een leuke dagbesteding, ook therapie bieden voor dementerenden.

Met name ouderen die te maken hebben met dementie hebben moeite om er op uit te gaan. Veel dingen herkennen ze namelijk simpelweg meer. Om hier op in te spelen is in Hilversum onlangs een bruine kroeg geopend in een verzorgingshuis, speciaal voor ouderen. Ramnath: "Doordat de inrichting van de kroeg en de muziek die gespeeld wordt herkenbaar is voor ouderen, voelen ze zich meer op hun gemak."

Naast plezier, biedt de kroeg ook een vorm van therapie. Ouderen herinneren zich door de inrichting en de muziek bijvoorbeeld vaak weer dingen van vroeger. Door het gezamenlijk bezoeken van de kroeg houden ouderen ook contact met elkaar. De kroeg in Hilversum wordt volledig gerund door vrijwilligers en hoeft dus niet veel geld te kosten. Het CDA Den Haag heeft het college gevraagd om samen met ouderenorganisaties te kijken of er in Den Haag ook een bruine kroeg voor ouderen kan komen.