Stichting De Bouwcampus gevormd

25-02-2015

Het netwerk van Vernieuwing Bouw en De Bouwcampus bundelen hun krachten. Vanaf 1 maart 2015 gaan zij samen verder onder de naam stichting De Bouwcampus. Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, wordt voorzitter van de stichting. Het doel: een versnelling van innovatie in de bouw, met inspirerende praktijkvoorbeelden om het structureel anders aan te pakken.

Jan Hendrik Dronkers geeft een speech met op de achtergrond in het groot 'Samenwerken & Rijkswaterstaat'.

Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, is benoemd tot voorzitter van stichting De Bouwcampus.

Het netwerk van Vernieuwing Bouw is in De Bouwcampus opgegaan, omdat beide partijen menen dat zij gezamenlijk beter meerwaarde voor de bouwsector kunnen creeren. Rijkswaterstaat is, als grote publieke opdrachtgever, een van de initiatiefnemers van De Bouwcampus.

Samen werken aan vernieuwing in de bouw

De Bouwcampus is het initiatief om vernieuwing in de bouw vanuit projecten verder te ontwikkelen. Hiermee geeft de sector gezamenlijk richting aan de vernieuwingsagenda van de Nederlandse bouwsector. De Bouwcampus begeleidt als expeditieleider opdrachtgevers, opdrachtnemers en kennisontwikkelaars in praktijkgerichte pilots en experimenten. Samen ontdekken hoe de bouw optimaal samenwerkt en goede voorbeelden een podium geven, daar gaat het om. Deze samenwerking vindt zowel fysiek als virtueel plaats.

Offline...

De offline Bouwcampus is een op co-creatie en vernieuwing gerichte werkplaats die zich bevindt aan de Van Der Burghweg 1 in Delft. Hier kunnen partijen die actief waarde toevoegen aan de bouwsector zich vestigen. SBRCURnet, BRIS, Building Changes en Center for People and Buildings zijn de eerste bewoners. PAO en Centrum voor Ondergronds Bouwen volgen binnenkort.

...en online

De Bouwcampus is ook online toegankelijk als vernieuwende, co-creatieve werkplaats. Enerzijds is het een sociaal web voor de bewoners van de fysieke Bouwcampus. Anderzijds een ontmoetingsplek voor bedrijven daarbuiten die aansluiting zoeken. Een online knooppunt waar je als vernieuwer in de bouw naartoe gaat om kennis en kennishouders te vinden. Maar ook om samen mogelijkheden te verkennen en opdrachten neer te leggen.

Organisatie

Een interim-bestuur, samengesteld uit de besturen van de 2 gebundelde organisaties, is verantwoordelijk voor de integratie van het netwerk van Vernieuwing Bouw in stichting De Bouwcampus. Jan Hendrik Dronkers (Rijkswaterstaat) is tot voorzitter benoemd, Martin van Pernis (Vernieuwing Bouw) tot vicevoorzitter. Sinds 1 januari is er een samengesteld ondersteuningsteam van De Bouwcampus aan het werk. Per 1 maart start Majorie Jans (nu hoofd Vormgevingsadvies Rijksvastgoedbedrijf) als teamleider van stichting De Bouwcampus.