Diocesane impulsdag 2015 voor begeleiders van jongeren, tieners en misdienaars

Diocesane impulsdag 2015 voor begeleiders van jongeren, tieners en misdienaars 25-2-2015

Evenals voorgaande jaren vindt er in 2015 een diocesane impulsdag plaats voor begeleiders van jongeren, tieners en misdienaars. Deze dag wordt georganiseerd op 14 maart en is bestemd voor alle begeleiders (inclusief pastoraal werk(st)ers, diakens en priesters) in het Aartsbisdom Utrecht die met jongeren (16-30 jr.), tieners (12-15 jr.) of misdienaars te maken hebben of gaan krijgen. Het thema van de bijeenkomst is `Gevoed en gevormd worden om door te geven'.

Beschrijving

De bijeenkomst vindt plaats op Dijnselburg (Amersfoortseweg 10 Zeist). De dag begint om 11.00 uur (welkom vanaf 10.30 uur) en eindigt om 16.30 uur. Vicaris Pauw (jeugd en jongeren) zal bij deze dag aanwezig zijn.

Peter Dullaert van uitgeverij Adveniat verzorgt `s ochtends een inleiding over het dagthema `Gevoed en gevormd worden om door te geven'. `s Middags staan er twee workshoprondes op het programma. Tiener- en jongerenbegeleiders kunnen kiezen uit `Shalom Gemeenschap en jongerenwerk' (ronde 1)/`Spiritueel geworteld raken' (ronde 2), `Youcat als methode (gebedenboek en catechismus)' en `Licht op ons pad' (uitgeverij Adveniat). Voor begeleiders van misdienaars is er de workshop `Hoe leid je misdienaars in in het mysterie van de liturgie'. Na de workshops volgt een gebedsviering, waarna de impulsdag wordt afgesloten met een drankje.

De kosten voor deze dag bedragen EUR 5,- p.p. Opgave kan tot woensdag 11 maart door te mailen naar diocesaan jongerenwerkers Amanda Praseres en Samuel Luz: jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl