Massale protestmars voor democratisch hoger onderwijs

Massale protestmars voor democratisch hoger onderwijs

AMSTERDAM 25 feb 2015: De protestmars voor democratisch hoger onderwijs waaraan zo'n 15 verschillende organisaties deelnemen, start vandaag om 17.00 uur bij het ontruimde Bungehuis in Amsterdam. Meer dan 1500 mensen hebben op Facebook aangegeven aanwezig te zijn, omdat zij meer inspraak in het hoger onderwijs eisen. De studenten, docenten en andere medewerkers vinden dat de bestuurswijze van de universiteit democratisch en transparant ingericht moet worden.

Vandaag om 17.00 uur verzamelen studenten, docenten, medewerkers en sympathisanten bij het Bungehuis op de Spuistraat in Amsterdam. De mars loopt langs verschillende universiteitsgebouwen van de UvA en eindigd bij het Maagdenhuis op het Spui. Daar zullen sprekers van verschillende organisaties het woord nemen om op te komen voor een democratisch, op kwaliteit gericht hoger onderwijs.

Niet alleen de belangen van studenten worden behartigd, maar ook die van docenten. Flex contracten en ontslagen schaden de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. De verschillende organisaties zetten zich af tegen het marktdenken en pleiten voor focus op de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek in tegenstelling tot rendementsdenken. De competente rebellen roepen een ieder op die begaan is met kwalitatief hoger onderwijs om vanmiddag deel te nemen aan de protestmars.