Agenda gemeenteraad 5 maart

Op donderdag 5 maart vergadert de gemeenteraad van Lingewaal om 20.00 uur in het gemeentehuis te Asperen. De raadsvergadering is openbaar. U bent van harte welkom om deze vergadering op de publieke tribune bij te wonen.

Op de agenda staat onder andere:

Vaststelling bestemmingsplan `Voorstraat 40 - 44' te Asperen

De raad wordt gevraagd het bestemmingsplan vast te stellen zonder dat een exploitatieplan wordt vastgesteld, omdat de exploitatiekosten anderszins zijn verzekerd.

Vaststelling bestemmingsplan `Multifunctionele accommodatie (MFA)' te Heukelum

De raad wordt gevraagd akkoord te gaan met de concept beantwoording op de ingediende zienswijze om vervolgens het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen zonder dat een exploitatieplan wordt vastgesteld, omdat de exploitatiekosten anderszins zijn verzekerd.

Vaststelling bestemmingsplan `Brede School' te Herwijnen

Om de bouw van een brede school in Herwijnen mogelijk te maken wordt de raad gevraagd het bestemmingsplan c.a. vast te stellen.

Vaststelling bestemmingsplan `Zeiving Noord-West van de gemeente Lingewaal'

De raad kan besluiten over de concept beantwoording op de ingediende zienswijzen om vervolgens het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen zonder dat een exploitatieplan wordt vastgesteld, omdat de exploitatiekosten anderszins zijn verzekerd.

Nota ruimtelijke kwaliteit Lingewaal 2015

Als opvolger van de welstandsnota uit 2004 wordt de raad verzocht deze nota vast te stellen.

Kadernota milieu 2015 - 2018

Het meerjarenprogramma milieu is verwoord in de kadernota nota milieu 2015 - 2018. De raad wordt gevraagd deze vast te stellen.

Verordening geldleningen deelgebied sport

Om juridisch op een juiste wijze leningen te mogen verstrekken aan sportaccommodaties, die ten goede komen aan de inwoners van de gemeente wordt de raad gevraagd drie besluiten te nemen: - De vaststelling van de Verordening leningen gemeente Lingewaal - Het vaststellen van een subsidieplafond voor leningen - Verklaren dat verstrekkingen in dit verband plaatsvinden in het algemeen belang.

Lokaal Integraal Veiligheidsbeleid 2015 - 2018 en Uitvoeringsplan Integrale Veiligheid 2015

De raad wordt gevraagd het Integraal Veiligheidsbeleid 2015 - 2018 vast te stellen en kennis te nemen van het Uitvoeringsplan Integrale Veiligheid 2015.

Uitvoeringsbesluit Verordening Jeugdhulp gemeente Lingewaal 2015

De raad wordt gevraagd kennis te nemen van het uitvoeringsbesluit.

De volledige agenda en stukken liggen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis en zijn terug te vinden op www.lingewaal.nl/raadsagenda.

Spreekrecht

Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht, dan kunt u dit tot aan de vergaderdag tot uiterlijk 16.00 uur kenbaar maken. U kunt zich aanmelden bij de raadsgriffier dhr. H.H. Dame via (0345) 634 000 of h.dame@lingewaal.nl.

Radio-uitzending

De raadsvergadering is rechtstreeks te beluisteren via radio LekWaal FM, via het geluid van de kabelkrant LekWaal TV en via www.lekwaaltv.nl.