Parkeren oude kernen van Stevensweert en Wessem(03-03-2015)


RSS

De gemeente Maasgouw ontvangt meldingen over fout geparkeerde auto's in Stevensweert en Wessem. Het gaat om voertuigen die de doorgang van de weg blokkeren of voor een garage/inrit staan, waardoor bewoners er niet in of uit kunnen. Ook is het voorgekomen dat de hulpdiensten niet konden
passeren. Wij vragen u met de volgende verkeersregels rekening te houden wanneer u parkeert in Stevensweert en Wessem.

Vrij parkeren

In beide kernen kan bijna overal vrij worden geparkeerd. Er zijn nauwelijks parkeervakken aangewezen of een parkeerverbod ingesteld. Voordeel hiervan is dat bewoners dicht bij hun woning kunnen parkeren.

Dit vrij parkeren levert af en toe problemen op. In de beide historische kernen zijn de straten smal, waardoor er weinig ruimte overblijft voor het parkeren van voertuigen. Uiteraard zijn ook in de oude kernen de gebruikelijke verkeersregels van toepassing.

Verkeersregels

* Niet parkeren voor inritten (in Stevensweert duidelijk herkenbaar aan natuursteenkeien)
* Niet parkeren op trottoirs
* Niet parkeren op een kruising/T splitsing of binnen 5 meter hiervan
* Niet parkeren langs een gele streep
* Niet parkeren waar een parkeerverbod staat

Ook het parkeren tegenover een inrit is niet toegestaan als hierdoor het uit- en inrijden moeilijk of zelfs onmogelijk wordt. Als voertuigen hinderlijk of gevaarlijk geparkeerd staan is handhaving door de Boa (Bijzonder Opsporingsambtenaar) of politie mogelijk.