Energiebesparing bij woningcorporaties


03-03-2015 Energiebesparing bij woningcorporaties

Woningcorporaties hebben grote ambities op het gebied van energiebesparing. Op 24 maart wordt in Utrecht bekend gemaakt hoe de corporaties het afgelopen jaar gepresteerd hebben.

Huurdersorganisaties kunnen op deze dag inzicht krijgen in de prestatie van hun corporatie. Wat is het gemiddelde energielabel, en wat zijn de verbeteringen ten opzichte van vorig jaar? Huurdersorganisaties zijn dan ook hartelijk welkom op deze dag, om antwoord te krijgen op deze vragen.

/pages/nieuws/images/kortNieuws/energiezuinighuis.jpg Huurdersorganisaties kunnen de informatie uit de bijeenkomst vergelijken met andere corporaties en een beeld krijgen van wat er nog moet gebeuren om de doelstellingen uit het energieakkoord te halen (gemiddeld energielabel B in 2020 en
energieneutraal in 2050). Zij kunnen deze inzichten gebruiken voor de prestatieafspraken die ze moeten maken met de corporatie en de gemeente. Daarnaast ontvangen huurdersorganisaties die zich aanmelden voor de bijeenkomst gratis het individuele rapport met prestaties van hun corporatie.
Daarnaast organiseren de Woonbond, Aedes, Platform 31 en Atriensis diverse workshops, gericht op het versnellen van energiebesparing. Deze workshops gaan onder andere over het inzetten op energiebesparing via de prestatieafspraken en op het betrekken van huurders.

Convenant Energiebesparing

SHAERE is de officiele monitor van het Convenant Energiebesparing Huursector. In deze database staan alle energieprestatiegegevens van sociale huurwoningen. De SHAERE bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 24 maart 2015 in De Fabrique in Utrecht. Het start om 12.00 uur met een inlooplunch. Om
13.00 uur begint het programma. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Zie ook:

* Aanmeldformulier SHAERE bijeenkomst

pages/images/button_terug.gif

Abonnement op persberichten en nieuwsbrieven van de Woonbond

pages/images/button_aanmelden.gif

\ Acties van de Woonbond