Aanpak Breedstraatbuurt effectief

CDA-Utrecht

Persbericht

Utrecht, 3 maart 2015

Aanpak Breedstraatbuurt effectief

De intensieve aanpak van de overlast in de Breedstraatbuurt lijkt eindelijk vruchten af te werpen. Zo blijkt uit een brief van het college van B&W die vandaag werd verstuurd aan de gemeenteraad. De overlast is minder en zowel bewoners als winkeliers hebben een positievere kijk op de buurt. Het CDA is blij dat de intensieve aanpak effect lijkt te hebben, maar wil benadrukken dat de aanpak nog niet genoeg is.

Uit de rapportage blijkt dat door de combinatie van bestrijding, winkelstraatmanagement en monitoring de ervaren overlast gedaald is. Vooral drugsoverlast, maar ook rommel op straat en geluidsoverlast zijn gedaald. (zie tabel). Het college concludeert dat de daling van overlast door prostitutie, vanzelfsprekend, maar ook de daling van drugsoverlast samenhangt met de sluiting van de prostitutieramen in de Hardebollenstraat.

Het CDA is tevreden met de aanpak, maar wil ook niet te vroeg juichen. Uit het onderzoek blijkt dat 22% van de winkeliers zich wel eens onveilig voelt, ten opzichte van 41% van de bewoners.

Woordvoerder Veiligheid Marloes Metaal (CDA):

“De aanpak werkt, maar een aanzienlijk deel van bewoners en winkeliers voelt zich nog onveilig. Er is dus geen reden voor het college om achterover te leunen, maar juist om door te zetten.”