Vastgoedmarkt kiest voor vernieuwde aanpak verkoop nieuwbouwwoningen


Projectontwikkelaars kiezen voor een nieuwe verkoopstrategie om zo de verkoop van nieuwbouwwoningen te versnellen.

EINDHOVEN, 20150303 -- Met de strategie om de vastgoedmarkt te ontzorgen op het gebied van de verkoop van nieuwbouwwoningen heeft Advision Home Counsel opnieuw een project succesvol afgerond. Door inzet van gespecialiseerde verkoopspecialisten met exclusieve focus op de versnelde verkoop zijn wederom successen geboekt. Met deze resultaten zien meerdere projectontwikkelaars het belang om af te stappen van de bekende verkooptactiek en Advision Home Counsel in te huren om de nieuwbouwprojecten te verkopen.

Recentelijk heeft Advision Home Counsel de verkoop van het project Kwintijn afgerond. Het project omvatte de verkoop van 49 luxe appartementen, gebouwd door Van Wijnen, aan de Bilderdijkkade te Amsterdam, onderdeel van een totaalproject van 118 appartementen, in de mix van huur en koop. Advision Home Counsel heeft voor dit project gekozen voor de inzet van een exclusieve verkoopspecialist, ter plaatse ondersteunt door specialisten op het gebied van financiën, IT en “verkoopmanagement”. De verkoopspecialist werkte vanuit de bouwlocatie waar de potentiele kopers werden ontvangen met zicht op hun toekomstige woonlocatie. Na de eerste gesprekken werden de potentiele kopers uitgenodigd bij de onafhankelijk financieel specialist, ook aanwezig op locatie, waardoor het proces enorm verkort werd en snel tot een verkoop kon worden gekomen. De definitieve verkoop van alle beschikbare appartementen is binnen 4 maanden afgerond.

De kracht van deze aanpak komt voort uit het samenbrengen van verschillende elementaire componenten. De fulltime aanwezigheid van een toegewijde verkoopspecialist ter plaatse, met kennis van het gehele project en de leefomgeving was essentieel. Ondersteund door verschillende specialisten verkorte en versnelde de processen aanzienlijk. De verkoopspecialist werd in dit project tijdelijk ondersteund door een verkoopmanager van Advision Home Counsel die “essentieel” bleek te zijn in de periferie van de verkoopprocessen. De verkoopspecialist werd zodoende ontlast van taken die de snelheid konden beïnvloeden.

Mevrouw Florentien Van dehoek-Van Es, Projectontwikkelaar bij Van Wijnen meldt: “Advision Home Counsel bood aan wat wij zochten. Het fijne van hun werkwijze is dat je als projectontwikkelaar ook bij de sollicitatiegesprekken zit van de verkoopspecialist. Zij hadden drie geschikte kandidaten uit de regio geselecteerd en wij hebben uiteindelijk de persoon gekozen die zowel het beste bij ons als bedrijf als bij het project paste. Het voordeel van deze werkwijze is dat er voor ons weinig risico aan zit. Als de verkoopspecialist ziek is of op vakantie, dan regelt Advision Home Counsel een andere kandidaat die de zaken kordaat en vlekkeloos overneemt. Dat is anders dan wanneer je zelf een ZZP-er op het project zet. Verder vind ik het belangrijk dat we als opdrachtgever zelf aan het roer blijven, omdat wij meebepalen wie het project gaat leiden als verkoopspecialist. Het is voor ons een nieuwe manier van werken, dat was best wel even wennen maar we zijn uitermate tevreden met het resultaat.”

Deze aanpak garandeert een versnelde verkoop van nieuwbouwprojecten in de woningbouw markt. Ondertussen hebben meerdere projectontwikkelaars de verkoop van hun projecten aan Advision Home Counsel gegund en is gestart met de verkoop van nieuwbouwwoningen in de omgeving van Nijmegen, Eindhoven, Maastricht, Roermond, Asten en Dordrecht. Ook de tweede fase van het project Kwintijn in Amsterdam is door Van Wijnen toevertrouwt aan de specialisten van Advision Home Counsel.