Seminar van Platform Schone Scheepvaart: `Generatorstroom versus walstroom in de zeevaart'

13 feb 2015 Havenbeheerders zoeken wereldwijd de samenwerking met reders voor het aanleggen van aansluitpunten voor walstroom. Het Platform Schone Scheepvaart wil graag een bijdrage leveren en organiseert op 4 maart 2015 het seminar `Generatorstroom versus walstroom in de zeevaart'.

Regelgeving

Het seminar behandelt de laatste internationale regelgeving voor walstroom en gaat over de praktische ervaringen van het gebruik ervan. Het seminar wordt afgesloten met een forumdiscussie en is bedoeld voor de hele maritieme cluster.

Milieubelasting

Het gebruik van een generator voor de toelevering van elektriciteit aan boord is milieubelastend. Een van de mogelijkheden om voor afgemeerde schepen in havens de emissies van CO2, NOx en fijnstof tegen te gaan is het gebruik van walstroom. Dit zorgt tegelijkertijd voor een reductie in de

productie van geluid.

Datum en tijd

Woensdag 4 maart 2015, ontvangst om 09.15 uur, start programma om 09.45 uur en om 13.00 de afsluiting met lunch.

Locatie

Hotel Rotterdam - Blijdorp (Van der Valk), Energieweg 2, 3041 JC Rotterdam.

Kosten

Voor leden van bij het platform aangesloten organisaties EUR 75,- p.p, niet leden EUR125,- p.p. Studenten betalen EUR25,- p.p.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nick Lurkin, stafmedewerker Milieuzaken bij de KVNR of met Sanne de Vleeschhouwer, Innovation Manager bij Netherlands Maritime Technology (NMT).