Huiselijk geweld: bel 0800 - 2000


Een veilig thuis Daar maak je je toch sterk voor?

Word je geslagen of uitgescholden; worden je dingen verboden; word je bedreigd of gestalkt; moet je tegen je zin seks hebben of je geld afgeven. En is je partner of je ex daar verantwoordelijk voor of is het een van je kinderen, een familielid of een (huis)vriend, dan ben je slachtoffer van
huiselijk geweld.

Misschien denk je dat het je eigen schuld is. Je voelt je onzeker en je schaamt je dat het jou overkomt, maar huiselijk geweld kan niet en mag niet! Het is strafbaar. Je hebt het recht om voor jezelf op te komen en je eigen leven in de hand te nemen. Bel daarom 0800 - 2000 (vijf cent per
minuut) voor advies of hulp.

Getuige van huiselijk geweld

Als getuige van huiselijk geweld is het vaak moeilijk om in te schatten hoe en of je kunt helpen. Ook daarvoor bel je met het Veilig Thuis.

Advies

We kunnen goed inschatten wat in jouw situatie het beste is om te doen. Met een advies kun je vaak al veel bereiken.

Hulpverlening

Als jij dat wilt, gaan we op zoek naar hulpverleners bij jou in de omgeving die voor een oplossing kunnen zorgen. Of, als het nodig is, zorgen we dat jij (en eventueel je kinderen) geen gevaar lopen.

Anoniem melding doen van huiselijk geweld

Je kunt ook bellen naar M. (0800 - 7000) om anoniem melding te doen van huiselijk geweld (bijvoorbeeld als je vermoedt dat er huiselijk geweld bij uw buren of in uw familie plaatsvindt).

Direct gevaar

Is er direct gevaar? Aarzel dan niet en bel 112.

Meer informatie kunt u vinden op www.vooreenveiligthuis.nl.