Hertog Jan voor Joop Sistermans Brainport


Hertog Jan voor Joop Sistermans Brainport

04-03-2015

Bij zijn afscheid van Brainport kreeg Joop Sistermans uit handen van de commissaris van de Koning Wim van de Donk de provinciale onderscheiding Hertog Jan.

Joop Sistermans, stichtingbestuur Brainport (foto: Kenniskring Amsterdam)

Sistermans speelde een belangrijke rol bij het ontwikkelen van het gedachtengoed en het op de kaart zetten van Brainport en Brabant. Daarmee heeft hij een bijdrage geleverd aan de economische ontwikkeling van Brabant.

Brainport is een economische ontwikkelingsorganisatie die samen met partners uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid werkt aan het versterken van Brainport Regio Eindhoven. Brainport, het high tech centrum van Europa, is een belangrijke pijler van de Nederlandse economie. Joop
Sistermans was een onvermoeibare ambassadeur en wegbereider van Brainport. Hij heeft een rol gespeeld bij het uitbreiden van het succesvolle economische concept naar Zuid-Nederland en heeft een bijdrage geleverd aan het toepassen van het gedachtengoed in de regio's noordoost en midden Brabant.
Hij was een schakel in de contacten tussen Brainport en de bestuurlijke en ambtelijke top van het ministerie van EZ.

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt toegekend aan mensen die zich op een beleidsterrein verdienstelijk voor Noord-Brabant gemaakt hebben. De onderscheiding bestaat uit een beeld van Hertog Jan te paard.