Open dag rioolwaterzuivering met o.a. Kluun en Kapitein Kosto


RSS

Zaterdag 14 maart, tussen 10.00 en 16.00 uur, bent u van harte welkom op de rioolwaterzuivering aan de van Oldebarneveltlaan 1 in Eindhoven. Het thema van deze open dag is `Kiezen & Kijken'. Onder de noemer `Kiezen' besteden we aandacht aan de waterschapsverkiezingen die op 18 maart
plaatsvinden. Dat doen we onder meer in een verkiezingsmarkt en een politiek cafe. In dit politiek cafe zullen diverse debatrondes plaatsvinden verspreid over de gehele dag. Het verkiezingsdebat zal worden geleid door de bekende bestsellerauteur Raymond van de Klundert, beter bekend als Kluun.
Als debatleider zal Kluun de lijsttrekkers van de acht partijen aan de tand voelen. Kluun zal het debat opluisteren met een door hem speciaal geschreven column waarin hij op geheel eigen wijze zijn licht laat schijnen op schoon, voldoende en veilig water.

Kijken

Tegelijkertijd kunt u de wereld van water ontdekken. Tijdens de open dag laten we u graag kennis maken met de rioolwaterzuivering. U ziet wat het waterschap nu precies doet om bijvoorbeeld afvalwater te zuiveren. U kunt deelnemen aan een rondleiding over het rioolwaterzuiveringsterrein en de
kinderen worden verrast door Kapitein Kosto en zijn duikboot. Daar vertelt hij een spannend verhaal. Jong en oud kan ook een kunstwerk toevoegen aan de 'kunsttoren'. Iedereen wordt uitgenodigd om een groot paneel te beschilderen met waterverf. Kortom, Kiezen & Kijken biedt voor ieder wat wils.

Leuk als u een kijkje komt nemen. Voor meer informatie kijk op www.dommel.nl.