Twee tunnels in A15 dicht door storing


4 maart 2015, 19:33

Door een technische storing zijn zowel de Thomassentunnel als de Botlektunnel in de A15/N15 op dit moment afgesloten voor het verkeer. De afsluiting geldt in beide richtingen.

De storing wordt veroorzaakt door het feit dat de verkeerscentrale de cameraa**s niet kan uitkijken. Ook kan de verkeerssignalering bij de tunnel niet worden bediend. Hierdoor kan de veiligheid voor weggebruikers niet worden gegarandeerd. Het protocol schrijft dan voor dat de tunnel dicht
gaat. Beide tunnels worden door dezelfde verkeerscentrale bediend. Hoe lang de storing nog gaat duren is op dit moment onbekend. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing voor het probleem.

Omrijden over naastgelegen bruggen

Vooral de afsluiting van de Botlektunne levert voor het verkeer gelijk flinke vertraging op. Het aantal voertuigen dat hier wil passeren ligt op dit moment hoger dan bij de Thomassentunnel. Automobilisten die vanaf de Maasvlakte onderweg zijn naar Rotterdam komen voor de tunnel in vier
kilometer file. Vanuit Rotterdam is de file twee kilometer. Automobilisten moeten in beide richtingen de snelweg verlaten en omrijden over de naastgelegen Botlekbrug. Bij de Thomassentunnel staat vooralsnog geen lange file. Automobilisten moeten hier omrijden over de Calandbrug.

Foto: (c) VID