Stadsregio in afbouw

Door de invoering van de wet Afschaffing Plusregio's en de besluiten van de gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen, houdt de Stadsregio Arnhem Nijmegen op te bestaan. Per 1 januari 2015 zijn de verkeer- en vervoertaken van de stadsregio aan de provincie Gelderland overgedragen. Met het einde van de bestuurlijke organisatie in zicht is de stadsregio al enige tijd in afbouw.

Website niet actueel

Dit betekent dat de website van de stadsregio op onderdelen niet meer actueel en/of volledig is. Wij vragen uw begrip hiervoor. Voor informatie over de verkeer- en vervoertaken in de Stadsregio Arnhem Nijmegen kunt u terecht op de website van de provincie Gelderland: www.gelderland.nl.

Resterende taken

De Stadsregio Arnhem Nijmegen blijft tot 1 juli 2015 als gemeenschappelijke regeling bestaan, zonder de plus voor verkeer- en vervoertaken. Tot medio 2015 verricht de stadsregio taken op het gebied van ruimte, werken en wonen en zullen taken aan rechtsopvolgers worden overgedragen.

Toekomst regionale samenwerking

Op 5 maart 2015 wordt een gemeenschappelijk orgaan opgericht, waarin de regiogemeenten overleg voeren. Bestuurders van de regiogemeenten zullen de komende periode bepalen welke taken precies voortgezet worden en in welke vorm dat gebeurt. Duidelijk is dat de huidige stadsregio per 1 juli 2015 in liquidatie is.