Soester college roept hulp inwoners in bij groenbezuinigingen


5 maart 2015

Het college van Soest roept de hulp van inwoners in om samen te bepalen hoe er bezuinigd kan worden op het onderhoud van het openbare groen. De raad heeft in 2014 namelijk besloten dat er EUR 300.000,- bezuinigd moet worden. Het college heeft daarom tien mogelijkheden bedacht. Nu zijn de
inwoners aan zet!

Het college vraagt aan inwoners om de bezuiniging vorm te geven en het beschikbare budget voor groenonderhoud over de verschillende taken en werkzaamheden te verdelen. Waarop kan dan het best bezuinigd worden? Bijvoorbeeld het opruimen van hondenpoep of het verwijderen van alle prullenbakken?
Er moet helaas hoe dan ook bezuinigd worden en dit gaat per 2016 in. De manier waarop, dat is waar de inwoners invloed op hebben.

Groot bereik creeren

Als de raad instemt met dit voorstel, dan worden de mogelijkheden via het digitale inwonerpanel aan de inwoners voorgelegd. Het inwonerpanel telt op dit moment 800 deelnemers. Aanmelden kan via www.inwonerpanelsoest.nl. Inwoners die al actief zijn in de openbare ruimte (bijvoorbeeld door het
opruimen van zwerfafval) worden ook betrokken en om zoveel mogelijk inwoners te bereiken komt er een oproep in de krant. Tot slot worden WBT's, DBT en lokale organisaties, zoals IVN Eemland, stichting vrienden van de Engh en woningbouwcorporaties voor deelname uitgenodigd.