Inzameling grof huishoudelijk afval


Op vrijdag 13 maart wordt op afroep en tegen betaling van de kosten grof huishoudelijk afval aan huis opgehaald.

Het gaat om huishoudelijk afval dat u niet zelf naar de milieustraat kunt (laten) brengen. U kunt daarbij denken aan bankstellen, vloerbedekking, matrassen. Er worden geen vuilniszakken, dozen, chemisch afval, puin en dergelijke meegenomen!
Bedrijven kunnen van deze dienstverlening geen gebruik maken.

Aanmelden

Als u wilt dat bij u grof huishoudelijk afval wordt opgehaald, geef dat dan uiterlijk 9 maart door aan de afdeling Ontwikkeling en Dienstverlening van de gemeente, tel (0497) 650 650.

Aanbieden

Het afval moet op 13 maart om 7.30 uur aan de straat staan en moet vanaf de openbare weg geladen kunnen worden. Het is belangrijk dat u om al het afval een touwtje bindt, ook als het bijvoorbeeld maar een stoel is. Alleen op die manier is het voor de inzamelaar duidelijk wat er echt afgevoerd
moet worden.
Als het afval in bundels is samengebonden, mag een bundel niet groter zijn dan 160 x 90 x 90 centi-meter en mag het gewicht per bundel niet meer zijn dan 30 kg.
Als u grof huishoudelijk afval wilt aanbieden dat zwaarder is dan 30 kg of groter dan de aangegeven afmetingen, dan moet u dat doorgeven bij uw telefonische aanmelding.

Kosten

Het grof huishoudelijk afval wordt opgehaald door de firma Van Kaathoven. De kosten hiervan worden geheel aan u doorberekend. De voorrijkosten bedragen EUR 31,70 en u betaalt EUR 0,16 per kg afval. De bedragen zijn inclusief btw.
Het afval wordt handmatig geladen en ter plekke gewogen.
Houd er rekening mee dat, indien u het afval op de ophaaldag niet (tijdig) aan de straat heeft gezet, de voorrijkosten toch aan u worden doorberekend.

Inzameldagen 2015

De volgende inzameldagen zijn op 12 juni, 11 september en 11 december.

Milieustraat

Natuurlijk kunt u grof huishoudelijk afval ook zelf naar de milieustraat (laten) brengen aan de Nijver-heidsstraat 7d in Bladel, op het industrieterrein `de Sleutel'. De milieustraat is geopend op dinsdag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van
9.00 tot 16.00 uur. De milieustraat is alleen toegankelijk op vertoon van uw milieupas en betalen is alleen mogelijk met uw pinpas.