Uniforme iconen kamerplanten presentatie op Seasonal Trade Fair


05 maart 2015

Uniforme iconen kamerplanten presentatie op Seasonal Trade Fair

De werkgroep Ketencommunicatie houdt op 18 en 19 maart de werkgroep ketencommunicatie van Orchidee Nederland.

Iconen

De werkgroep is om 8.30 uur, voorafgaand aan de Seasonal Trade Fair in Naaldwijk. Orchidee Nederland heeft een voorzet gedaan door uniforme iconen met instructies te ontwikkelen voor potplanten.

De presentaties vinden plaats op de locatie van het Florist Event. Tijdens deze presentaties worden kwekers, handelaren, etikettenleveranciers en pers geinformeerd over de iconen.

Duidelijke communicatie naar de consument

Door de Nederlandse orchideeenkwekers wordt een veelvoud aan verschillende iconen gebruikt, over wat nu de beste verzorging is voor een orchidee. Een gevolg is dat de consument verward kan raken over deze verschillende uitingen van informatie. Uit consumentenonderzoek blijkt dat consumenten
die planten kopen goede begrijpelijke instructies waarderen en zelfs belangrijk zijn voor de aankoop. Eenduidige communicatie over verzorging is dus belangrijk.

Toelichting

Op woensdag 18 maart en donderdag 19 maart worden er voorafgaand aan de beurs om 8.30 uur een presentatie georganiseerd met daarin een toelichting over de uniforme iconen. Dit vindt plaats op de locatie van het Florist Event. Aan bod komen de belangrijkste conclusies uit het
consumentenonderzoek dat naar aanleiding van de uniforme iconen is gehouden, het proces tot uniforme iconen en verder uitrol.