B&W-vergadering 17 februari 2015


In de B&W-vergadering van 17 februari 2015 is onder meer gesproken over het bouwplan Park Bolnes en woonruimtebemiddeling.

Wenteltrap
Een verzoek tot handhaving inzake een geplaatste wenteltrap en geluidsoverlast aan de Boksdoornstraat is afgewezen.

Motie vrijwilligerswerk
De raad ontvangt een informatiebrief over de afdoening van een motie van de gemeenteraad over vrijwilligerswerk en de ondersteuning van vrijwilligers.

Last onder dwangsom
Twee lasten onder dwangsom worden opgelegd voor het exploiteren van een escortbedrijf.

Jaarplan BOA's
Het Jaarplan 2015 Buitengewoon opsporingsambtenaren gemeente Ridderkerk is vastgesteld.

Hogere grenswaarde geluid
Voor de bouw van een bedrijfswoning aan de Pruimendijk (89b) is in het kader van de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied een hogere grenswaarde geluid vastgesteld, in verband met wegverkeerslawaai van de A15.

Regiofunctie en winkelcentrum
De raad ontvangt van het college een brief met informatie over de regiofunctie van het centrum van Ridderkerk en de stand van zaken rond de samenwerking tussen winkeliers in het centrum.

Hennepkwekerij
Spoedeisende bestuuursdwang is toegepast voor het ontmantelen van een hennepkwekerij in een woning aan de Ringdijk.

Woonruimtebemiddeling
De raad wordt voorgesteld naar de Stadsregio Rotterdam een reactie te sturen op het ontwerp van de nieuwe regionale verordening woonruimtebemiddeling.

Bodem en Ondergrond
Ingestemd is met het positief advies van de VNG op de gemaakte afspraken in het convenant Bodem en Ondergrond.

Werkplan DCMR
Het Werkplan 2015 DCMR (Milieudienst Rijnmond) is vastgesteld. Daarin zijn de werkzaamheden opgenomen, die de DCMR in opdracht van de gemeente in 2015 zal uitvoeren.

Toezicht begroting
De raad wordt voorgesteld de Provincie Zuid Holland in haar rol als financieel toezichthouder een antwoordbrief te sturen waarin de gemeentelijke begroting 2015 van de gemeente wordt beoordeeld.

Houtkachel
Een last onder dwangsom wordt opgelegd om de eigenaar van een houtkachel er toe aan te zetten de kachelpijp te verhogen, teneinde overlast van houtrook te beeindigen.

Bouwplan Park Bolnes
Meegewerkt wordt aan een aanpassing van het bouwplan voor Park Bolnes (fase 2). De geplande appartementen worden vervangen door eengezinswoningen.

Jeugdkader
De startnotitie `integraal jeugdkader: van wieg tot volwassenheid' is vastgesteld en wordt ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

Voorbereidingsbesluit centrum
De raad wordt voorgesteld om een voorbereidingsbesluit voor het centrum te nemen. Dit om ontwikkelingen te voorkomen die niet passen in het in voorbereiding zijnde nieuwe bestemmingsplan voor het centrum.

Boomgaard
De raad wordt voorgesteld om voor de ontwikkeling van de `boomgaard' te kiezen voor de optie handhaving van de herplantplicht, gevolgd door wijziging van bestemmingsplan.

Huishoudelijke hulp
De gemeenteraad ontvangt een informatiebrief over de afhandeling bezwaren huishoudelijke hulp.