Samenwerking Kersten en Westrom met Midden-Limburgse gemeenten


Op 4 maart ondertekenden de gemeenten Maasgouw, Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren een raamovereenkomst Wmo Hulpmiddelen met Kersten Hulpmiddelenspecialist.

Kersten is (her)verstrekker van hulpmiddelen zoals scootmobiels en rolstoelen. Daarnaast biedt Kersten samen met onder andere Westrom aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijkheden om aan het werk te komen.

Zorg, ondersteuning en werk

De gemeenten Maasgouw, Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren werken nauw samen met zorgaanbieders en partners om zorg en ondersteuning aan hun inwoners te bieden. Deze kunnen daardoor vaak zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarnaast willen de gemeenten zoveel mogelijk mensen met een afstand
tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Als deze mensen naar eigen vermogen kunnen meedoen aan de maatschappij, hoeven ze geen beroep te doen op bijvoorbeeld bijstand. Samenwerking met Kersten en Westrom draagt daaraan bij.

Op de foto: zittend links naar rechts: Stephan Lesterhuis van Kersten en wethouder Smitsmans van Roermond. Staand van links naar rechts: wethouder Eugenie Cuijpers van Roerdalen, wethouder Frische van Echt-Susteren en wethouder Smeets-Palmen van Maasgouw.