Twijfel over aantal stempassen


donderdag 5 maart 2015

* [IMG]

Op 18 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Er worden aparte stempassen verstrekt, eentje voor de Provinciale Staten en eentje voor de waterschappen. Niet alle inwoners van de gemeente Coevorden ontvangen echter twee stempassen.

Niet alle inwoners ontvangen twee stempassen

Niet iedereen in de gemeente Coevorden ontvangt echter twee stempassen. Dat komt omdat er voor een van de drie waterschappen die actief zijn in de gemeente Coevorden in 2013 al verkiezingen zijn geweest. In dat jaar zijn de waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel tot waterschap
Vechtstromen gefuseerd en hebben inwoners van die waterschappen al hun stem uitgebracht. Zij hoeven dat bij deze verkiezingen dus niet nog een keer te doen en ontvangen dus ook geen stempas voor de waterschapsverkiezingen.

Wie ontvangen er wel twee stempassen?

Inwoners van de gemeente Coevorden die wonen in het beheergebied waar de waterschappen Reest en Wieden en Hunze en Aa's actief zijn ontvangen wel twee stempassen. Grofweg gezegd zijn dat de inwoners van Geesbrug, Meppen en De Kiel, maar zelfs binnen die dorpen kunnen er nog verschillen zijn.
Op www.coevorden.nl/verkiezingen vindt u onder het kopje Waterschapsverkiezingen adressenlijsten. Daarop kunt u checken of u in het beheergebied van Reest en Wieden of Hunze en Aa's woont. Staat uw adres erbij? Dan ontvangt u twee stempassen.